Izvēloties, ar ko sadarboties 13.Saeimā, partija “KPV LV” potenciāli būtu gatava raudzīties jauno partiju virzienā, tomēr pagaidām par to spriest vēl ir pāragri, šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja “KPV LV” premjera amata kandidāts advokāts Aldis Gobzems.

Viņš konkrēti neatbildēja uz jautājumu, pēc kādiem principiem “KPV LV” izvēlēsies sadarbības partnerus, ja tiks ievēlēta nākamajā Saeimā. Gobzems uzsvēra, ka tas viss ir atkarīgs no ļoti daudziem aspektiem, tāpēc, viņaprāt, patlaban nebūtu pareizi “dalīt nenomedītu lāci”.

“Protams, mēs redzam savus potenciālos sadarbības partnerus, pārsvarā šobrīd sākot no tā saucamajām jaunajām partijām, bet man liekas, ir muļķīgi un bezatbildīgi šobrīd vilkt kaut kādas sarkanās līnijas, nezinot, kā beigsies stāsts par tieslietu administratoru mafiju,” skaidroja Gobzems.

Viņš izteicās, ka “visu nelaimju cēlonis Latvijā ir zināma tieslietu mafija”, tādējādi “KPV LV” galvenais uzdevums esot tikt galā ar šo “mafiju”. Konkrētus uzvārdus “mafijas” kontekstā Gobzems raidījuma laikā neminēja, aicinot pacietīgi gaidīt. “Netiekot galā ar mafiju, viss pārējais būs tikai tukši solījumi”, uzsvēra Gobzems, lūgts definēt “KPV LV” “sarkanās līnijas” gadījumā, ja tā tiks ievēlēta 13.Saeimā.

“KPV LV” pārstāvis apstiprināja, ka politiskais spēks būtu gatavs sadarboties arī ar Jauno konservatīvo partiju, neraugoties uz to, ka tajā ir bijušie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki Juta Strīķe un Juris Jurašs, kurus viņš pats iepriekš nodēvējis par “vilkačiem uzplečos”. “Ja minētās personas veic savu personīgo lustrāciju, tad… Mēs jau nesadarbojamies ar konkrētām personām, bet ar ideoloģiju. Šajā gadījumā šī ideoloģija jau nav atšķirīga,” sacīja Gobzems.

Kā ziņots, partijas “KPV LV” vadībā ir trīs līdzpriekšsēdētāji – Artuss Kaimiņš, Linda Liepiņa un Atis Zakatistovs. Maijā šo partiju bija gatavi atbalstīt 3% no sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujātajiem cilvēkiem, bet aprīlī 2,4%.

Ziņas avots: LETA.

youtube icon
Abonēt youtube