Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīkotajā konkursā par Saeimas priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu komerctelevīzijās par uzvarētāju atzina AS “Latvijas neatkarīgā televīzija”, liecina NEPLP mājaslapā publiskotā informācija.

AS “Latvijas neatkarīgā televīzija” Saeimas priekšvēlēšanu raidījumos veidos televīzijas programmā LNT sadarbībā ar televīzijas “Vidzemes televīzijas” programmu “Re:TV”.

NEPLP Komunikācijas un administratīvā departamenta vadītājs Kalvis Gavars sacīja, ka LNT veidos raidījumu sēriju “Līderu debates”, kurās atspoguļos 13.Saeimas vēlēšanu kandidātu viedokļus.

Kā ziņots, NEPLP rīkotajā konkursā par Saeimas priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu komerctelevīzijās saņemti četri pieteikumi.

Konkursam pieteikušās televīzijas kanāla “iTV” veidotāja SIA “Rīga Pictures Company”, SIA “Latgales reģionālā televīzija”, SIA “Politiskas konsultācijas prakse “Image-case”” un AS “Latvijas neatkarīgā televīzija”.

Tāpat ziņots, konkursa “Par 2018. gada Saeimas priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu komerciālajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” mērķis ir veidot informatīvi analītisku televīzijas priekšvēlēšanu raidījumu, kas paredzēts pārraidīšanai komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas programmā. Raidījumā plānots atspoguļot šī gada Saeimas vēlēšanām Latvijā pieteikto deputātu kandidātu sarakstus un to priekšvēlēšanu programmas, nodrošinot Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma izpildi, un veicinātu pēc iespējas plašāku vēlētāju aktivitāti un pilsonisko līdzdalību Saeimas vēlēšanās.

Konkursa kopējais finansējums ir 75 000 eiro.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: 13. Saeimas vēlēšanasLNT

youtube icon
Abonēt youtube