Ņemot vērā laikapstākļus, meteoroloģiskās prognozes, kā arī iespējamību, ka neveidojas pietiekami izturīga ledus kārta, Rīgas pašvaldība no ceturtdienas, 29.novembra noteikusi paaugstinātas bīstamības periodu uz pilsētas administratīvajā teritorijā esošo un piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus.

Šajā periodā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts, informē Rīgas dome.

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma izpildi kontrolē Pašvaldības policija. Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt personām, kas aizlieguma periodā uz ledus atradīsies manāmā reibuma stāvoklī, jārēķinās ar garantētu naudas sodu 15 līdz 100 eiro apmērā.

Ledus kārtai nostiprinoties, atsevišķās ūdenstilpju vietās pašvaldība var aizliegumu atcelt.

Arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka upju notece joprojām ir neliela, ūdens līmenis zems. Brīvdienās ūdens ūdenstilpēs turpināja atdzist, bet zemā gaisa temperatūra un snigšana veicināja ūdens temperatūras pazemināšanos. Seklākās ūdenstilpēs un lēnākos upju posmos, piekrastes zonā pie ūdensaugiem veidojās pirmatnējās ledus formas. Daugavas augštecē no Veļižas (Krievija) līdz Suražai (Baltkrievija) izveidojies ledus: gar krastiem piesalas un vietām reta vižņu iešana.

Upju notece samazināsies, turpinās atdzist ūdenstilpju ūdens un pastiprināsies ledus veidošanās procesi, prognozē sinoptiķi, brīdinot, ka ledus veidošanās laikā upēs iespējamas krasākas ūdens līmeņa svārstības.

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: LedusRīgas Pašvaldība

youtube icon
Abonēt youtube