Latvijas Republikas Augstākās tiesas Krimināllietu departaments šī gada 26.novembrī pieņēma lēmumu noraidīt apsūdzētā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā kasācijas sūdzību un atstāt negrozītu Rīgas apgabaltiesas 2018.gada 3.aprīļa spriedumu, ar kuru apsūdzētais sodīts ar reālu brīvības atņemšanu uz pieciem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas, ziņo Latvijas Republikas Prokuratūras Ģenerālprokuratūras Sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Turklāt no apsūdzētā valsts labā nolemts piedzīt 36 050,59 eiro, arī atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz diviem gadiem.

Iepriekš ziņots, ka pēc Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokurora iesniegta protesta Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija atcēlusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu par apsūdzētajam noteikto sodu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.

Saskaņā ar spriedumu pirmās instances tiesa apsūdzēto, par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 25 336,50 latu apmērā (36 050,59 eiro), tas ir, lielā apmērā, atzina par vainīgu un sodīja ar piespiedu darbu uz 100 stundām, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz diviem gadiem, kā arī nolēma piedzīt valstij nodarīto kaitējumu 36 050,59 eiro apmērā. Par minēto spriedumu prokurors iesniedza protestu daļā par sodu, bet apsūdzētā aizstāvis iesniedza sūdzību par spriedumu.

 

Ziņas avots: BNN

youtube icon
Abonēt youtube