Partijas “KPV LV” Saeimas frakcija ceturtdien lēma turpināt valdības veidošanas sarunas, izvirzot prasību kopumu, kas nodotas tā dēvētajām koalīcijas “kodolam”, žurnālistiem sacīja “KPV LV” frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Viņš neatklāja, kādas ir šīs prasības, kā arī skaidri neatbildēja uz jautājumu, vai “KPV LV” uztur Alda Gobzema (KPV LV) kandidatūru iekšlietu ministra amatam.

Zakatistovs norādīja, ka šis ir vienots frakcijas lēmums. Savukārt Gobzems un “KPV LV” līderis Artuss Kaimiņš pēc sanāksmes komentārus nesniedza, norādot, ka to pilnvarots darīt Zakatistovs.

Taču vēlāk Gobzems žurnālistiem sacīja, ka personīgi ir atteicies ieņemt iekšlietu ministra amatu. Tas neesot saistīts ar frakcijas lēmumu.

Kā ziņots, četras partijas – “Jaunā Vienotība” (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, kā arī “Attīstībai/Par!” vienojušās 4.janvārī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu. Kā iespējamie premjera amata kandidāti tiek minēti Krišjānis Kariņš (JV) un Arvils Ašeradens (JV).

Minētās partijas bija vienojušās līdz šodienai gaidīt “KPV LV” lēmumu par piedalīšanos vai nepiedalīšanos valdībā.

Kopš 13.Saeimas vēlēšanām 6.oktobrī Vējonis valdības veidošanai ir nominējis divus cilvēkus – sākotnēji JKP līderi Jāni Bordānu, bet pēcāk Gobzemu. Abu premjera amata kandidātu mēģinājumi izveidot valdību noslēdzās nesekmīgi.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: 13. Saeima.KPV LV

youtube icon
Abonēt youtube