«Pārspējot optimistiskākās prognozes un spītējot notikumiem finanšu sektorā, Latvijas IKP pērn ir audzis par 4,8%. Par iespaidīgo kāpumu galvenokārt jāpateicas straujajam izrāvienam būvniecības nozarē,» komentē SEB banka ekonomists Dainis Gašpuitis.

Ekonomists norāda, ka savu ieguldījumu devusi ar informācijas un komunikāciju nozarei, kurai arī turpmāk ir izaugsmes potenciāls, tomēr to varētu ierobežot darbinieku trūkums, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

«Gada sākums pasaules ekonomikā iezīmējis izaugsmes nosacījumu vājināšanos. Vācijas un Itālijas ekonomiku faktors ir padarījis blāvākas arī eirozonas ekonomikas perspektīvas. Tāpat noskaņojumu ekonomikā turpina ietekmēt daudzās neskaidrības, kas skar tirdzniecības saspīlējumu starp ASV un Ķīnu, Brexit un daudzi citi ģeopolitiskie notikumi,» skaidro Gašpuitis, kurš norāda, ka šo notikumu ietekmē arī Latvijas ekonomikas apgriezieni palēnināsies. Tāpat riskus rada Brexit bez vienošanās, kas īslaicīgi varot bremzēt vairāku nozaru darbību.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: BūvniecībaIKP

youtube icon
Abonēt youtube