Rīga, 8.marts, LETA. Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas šogad februārī mainījās minimāli, bet kopš gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājušās par 0,2%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas “Arco Real Estate” jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Februārī sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos sasniedza 799 eiro par kvadrātmetru. Tajā pašā laikā dzīvokļu cenas bija vidēji divas reizes mazākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1620 eiro par kvadrātmetru, bet 2019.gada februārī sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2018.gada sākumu, bija augstākas par 4%.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2019.gada sākuma bija Imantā – par 0,7%. Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas kopš gada sākuma pieaugušas, taču vairākos mikrorajonos pēdējo divu mēnešu laikā cenu svārstību nav bijis, teikts pārskatā.

Vērtējot pēc istabu skaita, visu dzīvokļu cenas februārī nedaudz palielinājās. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga vienistabas (par 0,1%), divistabu (par 0,1%), trīsistabu (par 0,3%) un četristabu (par 0,3%) dzīvokļiem.

Februārī Rīgā lielākais cenu pieaugums bija Imantā, kur cenas mēneša laikā auga par 0,5%, kamēr Juglā, Mežciemā, Vecmīlgrāvī un Ķengaragā cenas saglabājās iepriekšējā mēneša līmenī.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2019.gada februārī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās līdz 956 eiro par kvadrātmetru, bet zemākā viena kvadrātmetra vidējā cena februārī bija Bolderājā – 574 eiro par kvadrātmetru.

Šogad februārī dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104.sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 45 000 eiro līdz 52 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 26 000 eiro līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas – tajās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 25 000 eiro līdz 41 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Dzīvokļu cenas

youtube icon
Abonēt youtube