Latvijai stiprākās jomas digitālajā transformācija ir savienojamība, uzņēmējdarbības kultūra un IKT jaunuzņēmumi – šo jomu rezultāti ir virs vidējā ES līmeņa, secināts Eiropas Komisijas (EK) 2019.gada ziņojumā, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Digitālā transformācija Latvijā novērtēta sekmīgi, īpaši attīstās ar IT saistītie pakalpojumi (īpaši publiskie IT pakalpojumi), kas 2018.gadā ir ievērojami uzlabojušies. Uzņēmumi arvien vairāk izmanto mākoņdatošanu un elektronisko informācijas apmaiņu, taču kopumā ar ES vidējiem rādītājiem, ir ierobežota, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

ES valstu vidū Latvija ierindojas devītajā vietā digitālo publisko pakalpojumu jomā, savukārt uzņēmumu digitālo publisko pakalpojumu jomā – sestajā vietā. Ministrija norāda, ka progresu digitālo sabiedrisko pakalpojumu sfērā ir veicinājusi strauja e–pārvaldes pakalpojumu lietošana, kā arī atvērto datu pieejamība, kas nodrošina piekļuvi valsts pārvaldes datu kopām un metadatiem. Novērtējumā arī secināts, ka Latvija ierindojas augstā pozīcijā attiecībā uz piekļuvi valdības informācijai.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: DigitalizācijaVARAM

youtube icon
Abonēt youtube