Bijušais Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis, netiekot ievēlēts valdībā, «aizejot» no sava posteņa, «kabatā» nav paspējis ielikt lēmumus, kas būtu svarīgi sabiedrībai – gan OIK jautājumu, gan mediķu algas –, bet gan «gādīgi uzlicis» tos uz nākamās valdības pleciem. Tāpat viņš nav paguvis izraudzīties VID vadītāju, kā arī izglītības reformā atstājis vairākus neatrisinātus jautājums. Tikmēr lēmumu par Radio SWH īpašnieku maiņu – tās apturēšanu – viņš ir paspējis ielikt «kabatā», raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Jāatzīmē, ka runa ir ne tikai par to, kam pārdot 80 procentus SWH akciju, bet arī, kam tās nepārdot. Kā iepriekš minējis Radio SWHlīdzīpašnieks Jānis Šipkēvics, līdzšinējā vairākuma akcionāre saņēmusi mājienus, ka radio jāpārdod lielākajam Krievijas propagandas mediju tīklam Russia Today. Vai tas, ka Russia Today vietā akcijas piedāvātas uzņēmumam, ko, iespējams, ne īpaši iecienījis viens «mazs Latvijas Napoleons», ietekmējis Kučinska valdības steigu un prioritātes? Vai tādēļ tas bija tik svarīgs jautājums, kas bija «jāatrisina» kā viens no pēdējiem, aizejot no valdības?

SWH, visticamāk, necildinātu Kučinska tēlu tā, kā to dara Neatkarīgā Rīta Avīze un ziņu portāls nra.lv, kas liek uzsvaru nevis uz Kučinska valdības darbiem un tās rezultātiem, bet gan cildina to, cik viņš cēli, aizejot no premjera krēsla, «dāvina kolēģiem pildspalvas». Tāpat tiek izcelts, kā Kučinskis ar 3D rotām atklās Ziemassvētku egli Rīgā. Iespējams, tāpēc medijs, kas turpinātu paust objektīvu informāciju, arī kritiku, tiek dēvēts par «nacionālo draudu».

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Radio SWH

youtube icon
Abonēt youtube