Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien nolēma sodīt AS “Radio SWH” par reklāmas apmēra pārkāpumiem programmā “Radio SWH Plus”, kā arī izteica brīdinājumu VSIA “Latvijas Radio” par viedokļu daudzveidības principa neievērošanu raidījumā “Zaļais vilnis”, aģentūru BNS informēja padomē.

NEPLP norādīja, ka “Radio SWH” sodīts par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā (EPLL) noteiktā pieļaujamā reklāmas apmēra pārkāpumiem programmā “Radio SWH Plus”, kuras aptveršanas zona ir Daugavpils un Rēzekne. Par konstatēto pārkāpumu NEPLP uzlika “Radio SWH” naudas sodu 1500 eiro apmērā.

Tāpat NEPLP izteica mutvārdu aizrādījumu “Latvijas Radio” par EPLL nostiprinātā viedokļu daudzveidības principa neievērošanu raidījumā “Zaļais vilnis”. NEPLP aicināja “Latvijas Radio” ievērot likuma prasības attiecībā uz programmas un raidījumu veidošanu.

“Radio SWH” ir dibināts 1993.gadā un ir viena no pirmajām privātajām radiostacijām Latvijā. 2015.gadā “Radio SWH” strādāja ar 2,406 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa 53 014 eiro.

“Latvijas Radio” ir nacionāla mēroga radiouzņēmums, kas dibināts 1925.gada 1.novembrī. Pašreiz tas nodrošina piecas pamatprogrammas. 2015.gadā “Latvijas Radio” strādāja ar 8,874 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3% vairāk nekā gadu iepriekš, taču cieta zaudējumus 15 991 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

youtube icon
Abonēt youtube