Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens asi nosoda kūlas dedzināšanu un aicina ikvienu uzmanīgi apieties ar uguni. Ja kūlas dedzināšanas apjomi nemazināsies, sola vērsties pret dedzinātājiem ar daudz bargākiem sodiem, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji devās uz 347 izsaukumiem, kas saistīti ar kūlas dedzināšanu, bet šogad kopumā dzēsti jau 1 334 pērnās zāles ugunsgrēki, atzīmē Iekšlietu ministrijā.

«Katru gadu mēs atgriežamies pie viena un tā paša jautājuma, aicinot cilvēkus nededzināt pērno zāli. VUGD resursi un tādējādi valsts līdzekļi šobrīd ir mobilizēti kūlas dzēšanai, kas nereti ir ļaunprātīgas rīcības sekas. Ugunsdzēsēji strādā papildu maiņās un no darba brīvajā laikā, lai cīnītos ar šo sērgu. Ja cilvēku attieksme nemainās, tad tas nozīmē, ka līdzšinējais preventīvais darbs nestrādā un jālemj par daudz bargākiem sodiem un citiem risinājumiem, piemēram, prēmēt iedzīvotājus, kuri ziņojuši par kūlas dedzinātājiem, ja policijai izdodas vainīgo personu saukt pie administratīvās atbildības,» norāda Ģirģens.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

 

Saistītās tēmas: Iekšlietu ministrsSandis Ģirģens

youtube icon
Abonēt youtube