Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) Rīgas domei pieprasījis veikt pilnu Augusta Deglava ielas pārvada tehnisko apsekošanu un pieņemt atbildīgus lēmumus, lai novērstu riskus cilvēku dzīvībām, aģentūru LETA informēja ministra padomnieks Kārlis Miksons.

Neskatoties uz potenciālajiem draudiem, Rīgas dome uz Augusta Deglava tilta ieviesusi 30 tonnu masas ierobežojumus, bet satiksmei šo objektu nav slēgusi. Sazinoties ar Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB) saņemta informācija, ka līdz ekspertīzes veikšanai, nav veikta pilna tilta tehniskā apsekošana. BVKB arī pieprasījis Rīgas būvvaldei atsevišķi izvērtēt satiksmes iespējamību un pieļaujamo slodzi satiksmes organizēšanai pāri tiltam.

“Kamēr nav veikta tilta pilna tehniskā apsekošana vai ekspertīze un, kamēr atbildīgo amatpersonu, it īpaši Rīgas domes vicemēra Vadima Baraņņika rīcībā nav būvspeciālistu atzinumi par pieļaujamām slodzēm, amatpersonu subjektīvi lēmumi par satiksmes organizēšanu pāri tiltam ir bezatbildīgi un var radīt traģēdiju, kas būtu līdzīga Zolitūdes traģēdijai” norāda ministrs.

Ministrs pieprasījis Rīgas domei nekavējoties veikt pilnu tilta tehnisko apsekošanu un pieņemt atbildīgus lēmumus, “lai novērstu riskus cilvēku dzīvībām”.

Jau ziņots, ka no 10.aprīļa uz Augusta Deglava pārvada noteikti smagā transporta pārvietošanās ierobežojumi.

Veicot Augusta Deglava satiksmes pārvada balstu remontdarbus, atklāti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi apturēti.

Augusta Deglava satiksmes pārvada ekspertīze ilgs līdz maija sākumam. Pārvada bojātie balsti tika konstatēti tikai pēc tam, kad tika demontētas zem pārvada esošās noliktavas. Iepriekš šie balsti nebija pieejami, jo kalpoja kā noliktavu starpsienas.

Pārvada pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic lietuviešu uzņēmums AS “Kauno tiltai” pēc SIA “Inženierbūve” izstrādātā būvprojekta.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Iekšlietu ministrsSandis Ģirģens

youtube icon
Abonēt youtube