Līdz mēneša beigām iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) valdībā iesniegs ziņojumu par iekšlietu infrastruktūras sakārtošanas plānu, kas būtu īstenojams vairāku gadu laikā, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” pastāstīja Ģirģens.

Viņš atkārtoti uzsvēra iepriekš pausto, ka “vairāku gadu garumā valsts vispār nav investējusi iekšējā drošībā, un infrastruktūra ir nolaista”. Ministrs norādīja, ka līdzīgā situācijā vēl nesen bija tieslietu sistēma, bet nu šis jautājums vairāku gadu garumā beidzot ir atrisināts. Tāds pats solis ir jāsper attiecībā uz iekšlietu resoru, uzsvēra Ģirģens.

Viņš pastāstīja, ka Nodrošinājuma valsts aģentūra jau ir sagatavojusi būvniecības plānu par būvniecības darbiem, kas nepieciešami Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta lietošanā esošajām ēkām, un aprīlī šis ziņojums ar konkrētu plānu infrastruktūras sakārtošanai tikšot iesniegts Ministru kabinetā. “Tas nozīmē, ka tiks paredzēts ilgtermiņā vairāku gadu garumā plānveidā piešķirt finanšu līdzekļus, lai varētu veikt infrastruktūras sakārtošanu un reālus būvdarbus,” skaidroja ministrs.

Viņš norādīja, ka, gadā ieguldot 5-6 miljonus eiro, iekšlietu infrastruktūras sakārtošanai būtu nepieciešami vismaz 15-20 gadi. “Ja valsts tagad atradīs 100-120 miljonus eiro, tad šis termiņš samazināsies,” skaidroja Ģirģens.

Viņš arī atkārtoti norādīja uz iekšlietu struktūrā strādājošo zemo atalgojumu un minēja, ka, piemēram, Valsts policijā strādājošajiem pēc nodokļu nomaksas būtu jāpelna 2000 eiro. Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Armands Augustāns gan iepriekš to nodēvējis par nereālu ieceri.

Ziņas avots: LETA.

Saistītās tēmas: Sandis Ģirģens (KPV LV)

youtube icon
Abonēt youtube