Nesen Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra lēmusi ierosināt kriminālprocesu pret laikrakstu Diena par iespējami apzinātu neslavas celšanu Dr. Rudolfam Meroni. Tomēr šis nav pirmais gadījums, kad Diena tiek apsūdzēta par pretrunām ar labiem žurnālistikas principiem – pārbaudīt informāciju, pirms to publicēt, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Laikraksts atsaukumā apstiprinājis, ka žurnālists ir kļūdījies un avīzes publikācija nav bijusi patiesa, proti, ka Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) Meroni nav piemērojusi aizdomās turamā statusu jūlija beigās ierosinātajā kriminālprocesā.

Atvainošanās un atsaukums gan parādījies teju pusgadu vēlāk, nevis septiņu dienu laikā, kā tas noteikts likuma Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem 21.pantā. Tāpat likums paredz, ka atsaukums jāpublicē tādā pašā šriftā, kādā bijusi nepatiesā informācija.

Lai gan ONAP nav piemērojusi Meroni aizdomās turamā statusu, tomēr Diena šo maldinošo informāciju ir izplatījusi Latvijas sabiedrībā.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Laikraksts DienaRudolfs Meroni

youtube icon
Abonēt youtube