«Nav attaisnojama neobjektivitāte, neprecizitāte vai paviršība notikumu atspoguļošanā,» šādi redakcionālie uzstādījumi atrodami laikraksta Diena aprakstā. Tomēr ne tikai paviršība, bet arī nepatiesas informācijas publicēšana laikrakstā ir notikusi. Šķiet, kļūdas laikrakstam ir grūti atzīt, un tikai teju pēc pusgada Diena oficiāli atsaukusi nepatiesās ziņas, ko žurnālists Guntars Gūte bez informācijas pārbaudes, bez faktiem un, šķiet, balstoties vien uz vēlamām fantāzijām, izplatījis par Šveices advokātu Rudolfu Meroni, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Laikraksts savā atsaukumā apstiprina, ka žurnālists ir kļūdījies un avīzes publikācija nav bijusi patiesa, proti, ka Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) Meroni nav piemērojusi aizdomās turamā statusu jūlija beigās ierosinātajā kriminālprocesā.

Laikraksta redakcija atsaukusi un atvainojusies gan par virsrakstu, gan apgalvojumiem, kuros minēts, ka advokātam piemērots šāds statuss, tomēr atvainošanās nākusi teju pusgadu pēc raksta publicēšanas. Vai uz šādu kļūdu – piemērojot cilvēkam statusu kriminālprocesā – pēc labas žurnālistikas standartiem nevajadzētu reaģēt ātrāk?

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: dienaRudolfs Meroni

youtube icon
Abonēt youtube