Piedaloties starptautiskajā forumā Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta attīstība, Valsts prezidents Raimonds Vējonis 16.maijā aicināja visplašākajā mērā atbalstīt jaunas un modernas akustiskās koncertzāles tapšanu Rīgā, informē prezidenta kancelejā, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Valsts prezidents norādīja, ka Rēzeknē, Liepājā un Cēsīs ir modernas koncertzāles. Katrā no šīm pilsētām tā ir kļuvusi par jaunu kultūras centru, par magnētu, kurš pievelk mūziķus un apmeklētājus ne tikai no tuvējās apkārtnes, bet arī no reģiona, Rīgas un ārvalstīm. Tas ir mainījis katras pilsētas ne tikai kultūras, bet arī ekonomisko un sociālo dzīvi.

«Starptautiskā mērogā Latviju varam dēvēt par mūzikas izcilības lielvalsti. Jaunā koncertzāle Rīgā būs vieta, kur ne tikai klausītājiem baudīt mūsu nācijas muzikālos talantus, bet arī sabiedrībai tos kultivēt. Tā ir mūsu kā valsts iespēja skaidri pateikt daudziem no izcilākajiem Latvijas māksliniekiem, ka viņi šeit ir gaidīti un novērtēti vairāk nekā jebkur pasaulē,» klātesošos uzrunājot, uzsvēra Vējonis.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Raimonds Vējonis

youtube icon
Abonēt youtube