Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šomēnes uzsāks «viens pret vienu» sarunas ar katru no 119 Latvijas pašvaldībām par izglītības iestāžu tīkla attīstību. Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska uzsver, ka konstruktīvas diskusijas par ilgtspējīga izglītības iestāžu tīkla izveidi šobrīd ir būtiski svarīgas turpmāko lēmumu pieņemšanai, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

IZM norāda, ka skolu tīkla attīstībai jānotiek saskaņā ar administratīvi teritoriālās reformas uzstādījumiem. Īstenojot administratīvi teritoriālo reformu, pašvaldībām, sadarbojoties ar citām ieinteresētajām pusēm, ir jāveido demogrāfiskajai situācijai un citiem faktoriem atbilstošs, racionāls skolu tīkls. «Turklāt, ievērojot principus – sākumskola maksimāli tuvu bērnu dzīvesvietai, bet pamatskolā un vidusskolā tiek nodrošināts kompetenču pieejai atbilstošs un kvalitatīvs mācību programmu piedāvājums.»

14., 15. un 16. augustā IZM notiks sarunas ar 14 pašvaldībām: Liepāju, Rucavas novadu, Nīcas novadu, Grobiņas novadu, Pāvilostas novadu, Aizputes novadu, Priekules novadu, Vaiņodes novadu, Durbes novadu, Brocēnu novadu, Saldus novadu, Skrundas novadu, Kuldīgas novadu un Alsungas novadu. Šobrīd turpinās sarunu norises laiku saskaņošana ar pārējām Latvijas pašvaldībām.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: Izglītības un zinātnes ministrija

youtube icon
Abonēt youtube