Pasaules talkas akcijas laikā šodien arī Latvijas iedzīvotāji ir aicināti stādīt kokus un sakopt pludmales.

Kā aģentūru LETA informēja Pasaules talkas sabiedrisko attiecību konsultante Gita Sauka, ar koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki” kustības “Lielā talka” aktīvisti aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju šodien pievienoties akcijai Pasaules talka (“World Cleanup Day”).

Visā pasaulē šodien vāks atkritumus un sakops apkārtējo vidi, savukārt Latvija pievienosies ar koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki”, lai katra iesētā sēkla vai iestādītais koks varētu izaugt par nākotnes dižkoku, kļūstot par Latvijas ieguldījumu pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Centrālais Pasaules talkas pasākums norisināsies šodien plkst.11 Kristiāna Dāvida pamatskolas teritorijā Barkavas pagastā. Akcijai “Laimes koki” ar savām aktivitātēm pievienojušies arī diasporas pārstāvji, tostarp latvieši Grieķijā, stāstīja Sauka.

Pasaules talkas galvenais mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām. Tāpēc ikviens tiek aicinātas, savu iespēju robežās, organizēt kolektīvus koku stādīšanas pasākumus, saskaņojot tos ar savu pašvaldību vai Latvijas Valsts mežiem, vai individuāli iesaistīties pasākumā.

Savukārt kampaņā “#EUBeachCleanUp” Eiropas Savienības iestāžu darbinieki un vietējie iedzīvotāji kopīgiem spēkiem Eiropā un citur pasaulē attīra pludmales no jūrā nonākušajiem atkritumiem.

Šogad kampaņa sākās 19.augustā un turpināsies vēl visu oktobri. Šodien starptautiskajā piekrastes uzkopšanas dienā akcija notiks vairāk nekā 80 valstīs – visos apdzīvotajos kontinentos. Šogad, pateicoties novatoriskām partnerībām ar Apvienoto Nāciju Organizāciju (ANO)un smurfiem, kampaņa uzrunā tūkstošiem visu gadagājumu iedzīvotāju.

Panākumus kampaņā “#EUBeachCleanup” palīdz gūt izpratnes veidošana ar visaptverošu klātbūtni sociālajos tīklos apvienojumā ar ļoti praktisku aicinājumu “Nāciet uz pludmali un pievienojieties mums!”.

Par vidi, jūrlietām un zivsaimniecību atbildīgais Eiropas Komisijas loceklis Karmenu Vella ar šo kampaņu lepojas un aicina ikvienu tajā piedalīties. “Eiropas Savienība cīņā ar jūras piesārņojumu izmanto vienu no pasaulē vērienīgākajām politiskajām stratēģijām. Kopā ar ANO mēs vēlamies, lai okeāni būtu tīrāki un veselāki atbilstoši 14. ANO ilgtspējīgas attīstības mērķim. Šogad mums ir jauni palīgi – smurfi. Šie drošsirdīgie zilie radījumi, kurus iemīļojuši kā jauni, tā veci, ir lieliski mūsu kampaņas partneri,” sacīja Vella.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: Pasaules talka

youtube icon
Abonēt youtube