Foto: Embassy of Latvia in Greece’s

Visā Latvijā sestdien, 17.septembrī, piekto reizi norisināsies Pasaules talka, kuras ietvaros ikviens ir aicināts piedalīties tradicionālajā akcijā “Laimes koki”, lai tās ietvaros iesētā sēkla vai iestādītais koks izaugtu par nākotnes dižkoku, kļūstot par Latvijas ieguldījumu pasaules klimata un ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Atšķirībā no citiem gadiem, šogad Pasaules talkā iedzīvotāji ir aicināti piedalīties arī sakopšanas talkās – piejūras teritorija tiks labiekārtota Vecāķos un Engures pagastā, bet Rīgā talka notiks Bišumuižā, informē organizatori.

No plkst. 10:00 līdz 14:00 notiks piejūras sakopšanas talka Vecāķos, tikšanās vieta pie glābšanas stacijas “Vecāķi”. Ikviens ir aicināts piedalīties piejūras sakopšanas talkā, kuras laikā tiks sakopta piejūras zona no Vecāķiem līdz Daugavas grīvai. Maisi atkritumu savākšanai tiks nodrošināti, talkotājiem lūgums paņemt līdzi savus darba cimdus.

Tāpat no plkst. 10:00 līdz 14:00 norisināsies piejūras sakopšanas talkas Engure pagastā. Pasaules talkas dienā, projekta “Kopā par tīrāku Baltijas jūru” notiks vairākas piejūras sakopšanas talkas: Bērzciemā, Abragciemā, Engurē, Ķesterciemā, Plieņciemā, Apšuciemā, Klapkalnciemā. Pēc talkas ikvienam talkotājam būs iespēja cienāties ar talkas zupu.

Lasiet arī: Krievu ultralabējie pieprasa pakārt Putinu

No plkst. 11:00 līdz 14:00 norisināsies sakopšanas un labiekārtošanas talka Bišumuižā. Tās laikā tiks vākti atkritumi un labiekārtota Latvijas Paralimpiskās komitejas teritorija Bišumuižā, kur nākotnē taps Latvijas Paralimpiskais sporta centrs. Talkā piedalīties aicināts piedalīties ikviens. Atkritumu maisi dalībniekiem tiks nodrošināti, līdzi jāņem darba cimdi.

Akcijā “Laimes koki”, gluži tāpat kā citus gadus, ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts iestādīt vai iesēt savu “Laimes koku”, tā sniedzot savu ieguldījumu zaļākas Latvijas un pasaules veidošanā. Savu Laimes koka stādīšanas vietu iespējams atzīmēt arī Laimes koku kartē.  Ja koku plānots stādīt privātā teritorijā, saskaņošana nav nepieciešama. Ja ir vēlme stādīt koku pašvaldības vai jebkurā citā publiskā teritorijā, nepieciešams sazināties ar konkrētās pašvaldības koordinatoru. Kontakti pieejami šeit.

Saistītās tēmas: Laimes kokiPasaules talka

youtube icon
Abonēt youtube