Šodien no plkst.10 līdz 16 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Rudens ražas svētki, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Harita Maniņa.

Visas dienas garumā svētku viesiem Miķeļdienas gadatirgū būs iespēja iegādāties rudenīgus dzērienus un sīrupus, vietējo vīnu un alu, sezonālas ogas un augļus, Latvijā ievāktu medu, kā arī zemnieku saimniecībās sarūpētus piena un gaļas produktus.

Miķeļdienas tirgū būs iespējams apskatīt un iegādāties keramikas un koka darinājumus, rotas, kā arī ziemai noderīgās kažokādas un siltus adījumus.

Šogad svētki pulcēs gandrīz 100 tirgotāju no Latvijas un viesus no Lietuvas un Igaunijas.

Sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības muzeju pasākuma viesi varēs iepazīties ar labības kulšanu, apskatīt lauksaimniecības tehniku un darbarīkus un ņemt dalību kulšanas talkā.

Pasākuma laikā būs padomāts arī par bērniem, kuriem būs iespēja izmēģināt labības kulšanu ar spriguli, kā arī lūkot spēkus un veiklību dažādās senajās spēlēs un vizināties zirga mugurā.

Plkst.13 Izstāžu zālē notiks grāmatas “Somu audēju grāmata” atvēršanas svētki.

Grāmata ir Brīvdabas muzeja pirmavotu publikācija, tā ir 1880.-1890.gada audēju manuskripta faksimila izdevums, kas atsedz 19.gadsimta nogales jauno aušanas zinību apguves saturu un metodiku.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: Brīvdabas muzejs

youtube icon
Abonēt youtube