No šodienas maksātnespējīgās “PNB bankas” klienti valsts garantētās atlīdzības varēs saņemt tikai bankā “Citadele”, aģentūru LETA informēja bankas “Citadele” pārstāvji.

Šogad 22.augustā sākās garantēto atlīdzību izmaksu process “PNB bankas” klientiem, ko Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) uzticējusi veikt bankai “Citadele”.

Savukārt no šodienas valsts garantētās atlīdzības “PNB bankas” klienti varēs saņemt tikai bankā “Citadele”.

Klienti, kuri ir Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) maksājumu saņēmēji bez konta bankā “Citadele”, ir aicināti doties uz jebkuru bankas “Citadeles” filiāli, dokumentu parakstīšanai līdzi ņemot pasi vai ID karti. Šiem klientiem būs iespēja atvērt kontu bankā “Citadelē” vai ieskaitīt garantēto atlīdzību jebkuras citas finanšu iestādes kontā.

Jau vēstīts, ka “PNB bankas” darbība tika apturēta 2019.gada 15.augustā, bet 12.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja “PNB banku” par maksātnespējīgu.

“PNB bankas” darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā “PNB bankas” tiešais uzraugs 2019.gada 15.augustā nolēma atzīt “PBN banku” par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt “PNB bankas” noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, FKTK nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu “PNB bankā” un lēma par noguldījumu nepieejamību.

ECB kā “PNB bankas” tiešais uzraugs pieņēmis šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

Ziņas avots: LETA

Saistītās tēmas: PNB banka

youtube icon
Abonēt youtube