Atbilstoši jaunākajiem drošības izaicinājumiem nepieciešams pārvērtēt atļautās darbības ar nekustamo īpašumu kritiskās infrastruktūras objektu tuvumā, par Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas un Ārlietu komisijas deputātu secinātu vēsta Saeimas Preses dienests, raksta ziņu portāls Baltic News Network (BNN).

Pēc iepazīšanās ar Saeimas Analītiskā dienesta pētījumu par ierobežojumiem darbībām ar nekustamo īpašumu valstij stratēģiski nozīmīgu infrastruktūras objektu tuvumā Deputāti diskutēja par nepieciešamību pārskatīt regulējumu atbilstoši esošajai drošības situācijai un izaicinājumiem.

Viņi arī nolēma vērsties Ministru kabinetā, aicinot pārņemt labāko ārvalstu praksi atbilstoši izmaiņām drošības vidē pēdējās dekādes laikā. Sēdē akcentēts, ka liela nozīme vieda regulējuma funkcionēšanā būtu jāvelta sadarbības mehānismu uzlabošanai, savstarpējai komunikācijai un kopīgai risku izvērtēšanai, tādējādi ar proaktīvu darbību radot priekšnosacījumus pietiekami kvalitatīvai drošības situācijai valstī.

Pilnu rakstu varat lasīt ŠEIT- BNN mājāslapa.

 

Ziņas avots: BNN

Saistītās tēmas: 13. Saeima.

youtube icon
Abonēt youtube