Atverot Baltijas valstu robežas, pasažieru starptautisko pārvadājumu ar autobusiem sabiedrība “Eurolines” no 5.jūnija atjauno satiksmi ar kaimiņvalstīm. Pirmie autobusi no Rīgas sāks savu ceļu Kauņas virzienā, jūnija vidū tiks atjaunoti maršruti uz Viļņu, Varšavu, Gdaņsku, Tallinu. 

“Ceļojumus atjaunosim pamazām. Sākumā ceļosim uz Lietuvu, no jūnija vidus atjaunosim ceļojumus uz Tallinu, Varšavu, Gdaņsku. Protams, vērosim un izvērtēsim situāciju, tagad katra nedēļa ir citādāka. Karantīnas laikā katru dienu sagaidījām daudz zvanu, elektronisko vēstuļu ar jautājumiem, kad brauksim vienā vai citā maršrutā. Cilvēki vēlas ceļot, šī vajadzība nekur nav pazudusi. Tomēr paies laiks, kamēr viss nostāsies savās vietas”, – stāsta starptautisko ceļojumu ar autobusiem organizators, “Eurolines” vadītājs Edmunds Pavlovs.

Pārvadātāji cer, ka pasažieru plūsma pie ierastās atgriezīsies pakāpeniski, bet tas ir atkarīgs arī no citu valstu lēmumiem atvērt robežas.

Latvija ir atkarīga no citām valstīm

“Esam atkarīgi no citām valstīm, ne tikai no Latvijas vai Igaunijas. Ja Skandināvijas valstis atvērs robežas un ļaus ceļot, tad pieaugs arī pārvadājumi ar prāmjiem, lidmašīnām. Savukārt cilvēki, kuri dodas uz un no Skandināvijas, veido lielu daļu mūsu pasažieru Baltijas valstīs. Jo vairāk mūsu kaimiņvalstīs atjaunosies iespēja ceļot uz citām valstīm, jo lielāka iespēja, ka arī ceļotāji no Latvijas izkustēsies”,  klāsta “Eurolines” vadītājs.

Pēc pārvadātāju domām, atjaunojot darbību, lielākā uzmanība tiks veltīta drošībai – autobusi tiks dezinficēti un vēdināti pirms un pēc reisa. Pasažieriem autobusos ir samontēti dezinfektori. Biļetes tiks pārdotas tikai katrai otrajai sēdvietai, tā garantējot drošu attālumu starp pasažieriem.

“Lielākā uzmanība drošībai. Darām visu, lai ceļot ar autobusiem būtu droši un ērti. Tāpat ar bezkontakta termometriem mērīsim pasažieru ķermeņa temperatūru. Autobusu vadītāji, protams, strādās ar drošības maskām, tāpat mudinām arī pasažierus būt ar maskām ceļojuma laikā”, – piemetina Pavlovs.

Braucienus uz Baltkrieviju un Ukrainu atjaunos pakāpeniski

“Vieni no mūsu populārākajiem maršrutiem uz Austrumiem ir uz Baltkrieviju un Ukrainu. Līdz karantīnai šajā virzienā bija lielākās plūsmas. Taču tās atjaunot varēsim tikai pakāpeniski samazinoties karantīnas nosacījumiem. Ļoti to gaidām un ceram, ka vasarā jau varēsim ceļot”, – min sarunu biedrs.

Foto: travelfree.info

youtube icon
Abonēt youtube