Tuvākajās dienās Latvijā valdīs galvenokārt anticiklons. Visā teritorijā iestāsies siltāks laiks, bieži spīdēs saule un vien vietām gaidāmi nelieli nokrišņi, šis nedēļas izskaņā pūtīs arī brāzmains vējš, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļas beigās laika apstākļus noteiks anticiklona dienvidaustrumu mala, līdz ar ko debesis valsts teritorijas lielākajā daļā būs skaidras. Piektdienas dienā iesils līdz +15…+20°, vienīgi piekrastes rajonos būs vēsāks, vietām gaisa temperatūrai nepārsniedzot +11…+13°.

Brīvdienās uz neilgu laiku pastiprināsies ciklona ietekme, kas atradīsies dienvidaustrumos no Latvijas. Līdz ar to gan sestdien, gan svētdien pūtīs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-17 m/s. Mākoņu daudzums palielināsies, bet nokrišņi nav gaidāmi.

Naktī uz sestdienu gaiss vēl atdzisīs līdz +6…+11°, bet svētdien vējainos apstākļos tikai līdz +10…+12°, maksimāla gaisa temperatūra dienā sasniegs +17…+21°, bet Kurzemes piekrastē +14…+19°.

Nākamās nedēļas sākumā no ziemeļrietumiem Latvijas teritorijai atkal pietuvosies plašs anticiklons. Pirmdien vējš pakāpeniski pierims, dienas laikā vēl vietām gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi. Bet no otrdienas sāksies sauss laiks ar lēnu vēju. Darba nedēļas vidū, anticiklona centram atradoties tieši virs Latvijas teritorijas, maksimālā gaisa temperatūra dienā sasniegs +19…+22°, bet pastāv varbūtība, ka saulainos apstākļos termometra stabiņš tuvosies +25° atzīmei. Arī naktis būs salīdzinoši siltas, minimālai temperatūrai nepazeminoties zem +7…+12°, un salnu iespējamība ir ļoti zema.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube