Foto: Pexels

Pirmdien, 2.augustā, ciklonam šķērsojot Latviju, austrumu un centrālajos rajonos izplatīts oranžais brīdinājums par ļoti stipru lietu. Otrdien un trešdien vietām vēl īslaicīgi līs, bet brīvdienās atkal teritoriju šķērsos plaša nokrišņu zona. Nedēļas sākumā gaidāms arī vēsāks un brāzmains laiks, tomēr nedēļas otrajā pusē kļūs par pāris grādiem siltāks, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdiena sagaidāma lielākoties mākoņaina un nokrišņiem bagāta. Naktī uz pirmdienu Latviju sasniegs aktīva ciklons, teritoriju šķērsos plaša un intensīva nokrišņu zona, kas austrumu un centrālajos rajonos nesīs ļoti stipru lietu, iespējams pērkona negaiss. Priekšpusdienā nokrišņu daudzums būs sasniedzis pat 40-50 mm, kas ir vairāk kā puse no augusta klimatiskās normas. Nokrišņi pierims vēlā pēcpusdienā.  Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas vietām pēcpusdienā brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Gaisa temperatūra naktī būs +13…+17°, bet dienā vien +16…+21°.

Otrdien un trešdien saglabāsies vēss laiks. Debesis būs mākoņainas, tomēr brīžiem uzspīdēs saule, vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Otrdien pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-16 m/s, tomēr trešdien vējš pierims un būs lēns. Gaisa temperatūra naktīs būs vēl nedaudz vēsāka: +10…+17°, bet dienā termometra stabiņš pieturēsies  +17…+21° robežās.

Tālākās prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē Latvijas teritorijā pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss, kļūs par pāris grādiem siltāks, un nokrišņi mitēsies. Tomēr, tuvojoties brīvdienām, Latviju atkal šķērsos plaša nokrišņu zona, vietām līs ilgstoši. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, kas būs brāzmains.

youtube icon
Abonēt youtube