Šobrīd, tāpat kā pirms Covid-19 perioda, atkal aktuālāks kļuvis kvalitatīva darbaspēka jautājums. Šobrīd degvielas uzpildes staciju tīklā “Virši” ir brīvas vakances dažādos Latvijas reģionos, ziņo uzņēmumā.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone komentē pašreizējo situāciju valstī: “Darba tirgus nav apstājies. Uzņēmēji meklēja darbiniekus ārkārtas stāvokļa laikā un meklē arī tagad. Reģistrētā bezdarba līmenis no šī gada marta sākuma, kad valstī tika izsludināta ārkārtas situācija Covid-19 izplatības ierobežošanai, līdz jūlija vidum ir pieaudzis par 2,4% punktiem, un šobrīd tas ir 8,7%. NVA reģistrēto brīvo darba vietu skaits šajā laikā ir samazinājies par 13,3 tūkstošiem. Kopš šī gada marta līdz 20.jūlijam darbā ir iekārtojušies 24,6 tūkstoši NVA reģistrēto bezdarbnieku, bet aktuālo vakanču skaits jūlija vidū bija 17,4 tūkstoši.”

Degvielas mazumtirgotāja uzņēmuma “Virši” izpilddirektors Jānis Vība stāsta: “Kā ikviens, arī mēs šajā laikā esam guvuši vērtīgu pieredzi, pielāgojoties, efektivizējot procesus un operatīvi mainot uzņēmuma darbības prioritātes pēc nepieciešamības. Tajā pašā laikā mūsu mērķis ir palicis nemainīgs – arī šajā laikā turpināt darīt kvalitatīvi un ar skatu ilgtermiņā.”

Uzņēmums lepojas, ka jau divus gadus veiksmīgi darbojas “Viršu skola”, kas pērn ieguvusi Latvijas personāla vadīšanas asociācijas (LPVA) Gada balvu, kurā vairākos līmeņos tiek sniegta visa nepieciešamā informācija, lai attīstītu darbinieku kompetences, kas nepieciešamas attiecīgajā amatā.

Par aktuālajām vakancēm lasi šeit.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube