Latvijā 2020.gada jūlijā faktiskā bezdarba līmenis bija 8,9%, kas salīdzinājumā ar jūniju ir par 0,2 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati. 

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 8,6%, un salīdzinājumā ar jūniju nav pieaudzis. Salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju bezdarba līmenī vērojams pieaugums – 2,6 procentpunkti gan faktiskā bezdarba līmenim, gan reģistrētā bezdarba līmenim.

2020.gada jūlijā Latvijā bija 86,6 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 1,7 tūkstošiem vairāk nekā jūnijā un par 25,5 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Pēdējo piecu mēnešu laikā kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020.gada februāra faktiskā mēneša bezdarba datiem, bezdarbnieku skaits pieaudzis par 15 tūkstošiem.

Reģistrētais bezdarba līmenis tiek aprēķināts, izmantojot NVA un CSP veiktā Darbaspēka apsekojuma datus. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus. NVA dati ir tikai par darbspējas vecuma iedzīvotājiem.

Foto: Unplash.com

Saistītās tēmas: Bezdarba LīmenisBezdarbsCovid-19darbaspēksDatiiedzīvotājiNVA

youtube icon
Abonēt youtube