Nedēļas nogalē, dodoties ārpus Rīgas un citām pilsētām, joprojām jārēķinās ar ceļu būvdarbiem, kas visā valstī notiek 109 ceļu posmos, ziņo VAS Latvijas Valsts ceļi.

Par aktuālo – uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no pagrieziena uz Raunu līdz krustojumam ar Smiltenes-Gulbenes ceļu seši pagaidu luksoforu posmi un būs jārēķinās ar stundu, lai tos izbrauktu.

Savukārt uz reģionālā autoceļa Pūri-Auce-Grīvaiši (P96) ir divi pagari būvdarbu posmi ceļa sākumā ar četriem luksoforu posmiem, kas prasa vairāk nekā stundu ceļā, garš posms arī aiz Auces – arī tur paies stunda ceļā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz galvenajiem autoceļiem:

· Uz Vidzemes šosejas (A2):

– virs Līgatnes caurtekas Augšlīgatnē – luksofors un 10 papildu minūtes ceļā;

– posmā no Raunas līdz Launkalnei līdz četriem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un vairāk par pusstundu ceļā;

– posmā no Launkalnes līdz Smiltenes-Gulbenes krustojumam līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un mazāk par pusstundu ceļā.

· Uz Daugavpils šosejas (A6):

– posmā no Salaspils līdz Ikšķilei noteikts ātruma ierobežojums 70 km/h un pārmaiņus tiek slēgta viena no divām joslām uz katras no brauktuvēm;

– posmā pie Pļaviņām starp abiem rotācijas apļiem ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, divi luksoforu posmi un ceļā var paiet 20 minūtes;

– posmā no Līvāniem līdz Stūrišķiem divi luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 km/h;

– uz Daugavpils-Rēzeknes dzelzceļa pārbrauktuves pie Daugavpils satiksme ar luksoforiem un ātruma ierobežojumu 70 un 50 km/h;

– posmā no Teivāniem līdz Kreipāniem pie Daugavpils, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.

· Uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme joprojām tiek organizēta pa Jelgavas virziena brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā, ātruma ierobežojums 70 km/h. Šajā ceļa būvdarbu posmā jāplāno papildu laiku, jo sevišķi darbdienu rītos un vakaros ceļā var paiet vairāk par pusstundu.

· Uz galvenā autoceļa Jēkabpils-Ludza (A12) posmā no Greivuļiem līdz Greiškāniem pie Rēzeknes ir četri ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un 40 minūtes ceļā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz reģionālajiem autoceļiem:

· Visvairāk būvdarbu tagad notiek uz autoceļa Pūri-Auce-Grīvaiši (P96):

– posmā no Dorupes līdz krustojumam ar autoceļu Dobele-Krimūnas-Zaļenieki (V1098) ir četri pagaidu luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 70, 50 un 30 km/h. Lai tos izbrauktu, ceļā jāpavada 50 minūtes;

– posmā no krustojuma ar autoceļu Dobele-Krimūnas-Zaļenieki (V1098) līdz Penkulei ceļa darbu laikā paredzēti satiksmes regulētāji, ātruma ierobežojums 50 km/h un nepilna pusstunda ceļā;

– posmā no Auces līdz Grīvaišiem ir līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un ceļā jāpavada stundu.

· Uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) 20 kilometru garajā posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām ir viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un jārēķinās ar to, ka ceļā tur būs jāpavada 45 minūtes.

· Uz autoceļa Limbaži-Aloja (P13) posmā no Baložiem līdz Alojai ir viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums 70 km/h un nepilna pusstunda ceļā.

· Uz autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmā no rotācijas apļa līdz Aiviekstei ir trīs luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70, 50 un 30 km/h. Ceļā paies pusstunda.

· Uz autoceļa Svente-Lietuvas robeža (Subate) (P70) posmā no Ilūkstes līdz Eglainei ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posms prasa nepilnu pusstundu ceļā.

· Uz autoceļa Jelgava-Staļģene-Code (P94) posmā no Emburgas līdz Ceļmalniekiem ir trīs luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Nepilna pusstunda ceļā.

· Uz autoceļa Jelgava (Tušķi)-Tukums (P98) posmā no Liepājas šosejas (A9) līdz Slampei ir viens luksoforu posms, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un nepilna pusstunda ceļā.

Satiksmes ierobežojumi sarīkojumu laikā:

· Sestdien un svētdien 12. un 13.septembrī Aglonā notiks militārās mācības Namejs 2020, kuru laikā sadarbībā ar Valsts policiju uz autoceļiem Krāslava-Preiļi-Madona (P62), Dagda-Aglona (P60) un Krāslava-Izvalta-Šķeltova-Aglona (V636) iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

· Sestdien 12.septembrī pie Litenes no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00 uz autoceļa Auguliena-Pilskalns-Litene (V417) tā Litenes galā notiks autokrosa sacensības, kuru laikā satiksme šajā autoceļa posmā tiks periodiski slēgta.

· Sestdien 12.septembrī Smiltenē un tās apkārtnē no plkst. 11.00 līdz plkst. 14.00 notiks riteņbraukšanas sacensības, kuru laikā būs ierobežota satiksme uz autoceļiem Smiltene-Strenči (P25) un Smiltene-Mēri-Lobērģi (V244) to atsevišķos posmos.

Foto: Unplash.com

youtube icon
Abonēt youtube