Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 11.novembrī, lēma deputātam Aldim Gobzemam izteikt rakstisku brīdinājumu par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu, informē Saeimas Preses dienests.

Komisijas deputāti lēmumu pieņēma, skatot deputātes Anitas Muižnieces iesniegumu ar lūgumu izvērtēt A.Gobzema rīcību, interneta vidē Twitter un Facebook, aicinot sabiedrību neievērot normatīvos aktus par COVID-19 ierobežošanu.

Komisija konstatēja, ka A.Gobzems pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 4., 5. un 6.pantu. Tie nosaka, ka Saeimas deputāts godprātīgi ievēro Saeimas deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos, ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus.

Tāpat ētikas kodekss noteic, ka deputāts ir morāli atbildīgs par savu rīcību, tostarp runām, balsojumiem.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma A.Gobzemam izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Jāteic, ka deputāts atbildi parādā nepaliek, publicējot savu viedokli sociālajā medijā Facebook. 

Viņš raksta: Un tagad, kad esmu sodīts ar rakstveida brīdinājumu, ko lasīs Saeimas sēdē un publicēs Latvijas Vēstnesī (kā es to pārdzīvošu), es iesniegšu Ētikas komisijā par viņiem pašiem ar viņu pašu argumentiem par likumu nepildīšanu – par OIK atcelšanu un mediķu algām, kā arī par amorālo fotografēšanos ar maskām pie ieslēgtām kamerām un bez maskām pie izslēgtām . Iesniegums būs gatavs šovakar.

Foto: Flickr.com

youtube icon
Abonēt youtube