Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu attiecībā pret trīs Dobeles novada pašvaldības policijas amatpersonām par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, savukārt pret vienu no iepriekšminētajām personām arī par uzkūdīšanu izdarīt kukuļa pieņemšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai viens no apsūdzētajiem Dobeles novada pašvaldības policijas inspektoriem pieprasīja kādai personai kukuli 300 eiro apmērā, lai pret šīs personas nepilngadīgo radinieku netiktu uzsākts kriminālprocess. Lai gan apsūdzētais pašvaldības policijas inspektors zināja, ka attiecīgais kriminālprocess netiks uzsākts, jo nav konstatēti kriminālprocesa uzsākšanas iemesli, šo faktu viņš personai apzināti noklusēja.

Vienlaikus Prokuratūrā informē, ka pēc kukuļa (300 eiro) pieprasīšanas, otrs apsūdzētais pašvaldības policijas inspektors uzkūdīja kukuļa pieprasītāju prettiesisko labumu arī pieņemt. Savukārt trešais apsūdzētais Dobeles novada pašvaldības policijas inspektors šai pašai personai, no kuras jau tika pieprasīts 300 eiro liels kukulis, pieprasīja kukuli 1500 eiro apmērā, lai pret personas radinieku netiktu uzsākta tiesvedība.

Prokurore divus apsūdzētos pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, savukārt vienu apsūdzēto pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 20.panta trešās daļas un Krimināllikuma 320.panta trešās daļas.

Lieta otrdien, 2.decembrī, izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņa vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Foto: Pixabay.com

youtube icon
Abonēt youtube