Foto: Flickr.com

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piektdien, 4.decembrī, piedalījās interaktīvajā dialogā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) augsto komisāri cilvēktiesību jautājumos Mišelu Bašelē (Michelle Bachelet Jeria) par viņas cilvēktiesību situācijas ziņojumu Baltkrievijā. 

Ministrs uzrunā uzsvēra, ka cilvēktiesību situācija Baltkrievijā turpina pasliktināties.

Latviju īpaši satrauc objektīvas un neatkarīgas cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšanas trūkums. Personām, kuras cietušas no Baltkrievijas amatpersonu rīcības, nav pieejami efektīvi tiesību aizsardzības līdzekļi, un vardarbības gadījumu skaits turpina pieaugt,” norādīja ministrs.

E. Rinkēvičs atkārtoti aicināja Baltkrievijas valdību sadarboties ar ANO augsto komisāri cilvēktiesību jautājumos un ANO īpašo ziņotāju par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā.

Jāpiemin, ka dialoga laikā M. Bašelē sniedza mutisku ziņojumu par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā. Ziņojums tika sagatavots pēc vairāku valstu, tai skaitā Latvijas lūguma, kā arī atsaucoties uz ANO Cilvēktiesību padomes septembrī pieņemto rezolūciju par cilvēktiesību situāciju Baltkrievijā, informē padome.

youtube icon
Abonēt youtube