Autors: BNN

Foto: Ekrānšāviņš no Lemberga preses konferences

Ir pagājis tieši gads, kopš Aivaram Lembergam kā pirmajam no Baltijas valstīm izdevās iekļūt ASV OFAC melnajā sarakstā jeb tā dēvētajā Magņitska sankciju sarakstā.

Lai izvairītos no ASV noteikto sankciju ietekmes Ventspils brīvostā, valdība izveidoja valsts akciju sabiedrību Ventas osta Ventspils brīvostas pārvaldīšanai un apsaimniekošanai. Tomēr jau pēc nepilna gada Lembergs nolemj ventspilniekiem “kā dāvanu” izveidot iestādi Ventspils osta, lai dome atkal varētu iesaistīties Ventspils brīvostas darbībā. Satiksmes ministrija apgalvo, ka tas nebūs legāli, brīvosta – ka tas ir joks.

Ziņu portāls BNN sniedz viedokļu apkopojumu par ekspertu prognozēm, kādas sekas var būt Lemberga jaunveidojumam, ko saka “Lemberga pārraudzībā” ievēlētais Imants Sarmulis un kāpēc Satiksmes ministrija apgalvo, ka jaunveidojumam Ventspils osta nav tiesiska pamata nodrošināt ostu pakalpojumus Ventspils brīvostas teritorijā.

Par to, cik šis prieks izmaksās pašvaldībai, vispār netiek domāts

Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis uzskata, ka pašvaldības uzņēmuma Ventspils osta veidošana ir absolūta Lemberga kaprīze, pašvaldības līdzekļu izšķērdēšana un “labi skanoša”, taču bezjēdzīga amata piemeklēšana ilgstošajam izpalīgam Ventspils brīvostā, tās pārvaldes bijušajam vadītājam Imantam Sarmulim.

“Par to, cik šis prieks izmaksās pašvaldībai, vispār netiek domāts. Galvenais ir radīt skanīgu instrumentu, ar kuru censties iespaidot Ventspils brīvostas darbu. Ventspils pilsētas domes vairākums lēmumu pieņēma bez pievienota izmaksu aprēķina. Tā ir liecība, ka pašvaldības uzņēmuma Ventspils osta veidošana ir acīmredzama izšķērdība. Būs interesanti redzēt, cik izmaksās Sarmuļa un viņam pakļauto darbinieku aparāta atalgošana un kas reāli tiks paveikts un sasniegts. Varu prognozēt, ka čiks vien būs. Turklāt ir vērts uzsvērt, ka ar šiem pienākumiem visu laiku spēja tikt galā Ventspils pilsētas domes Kapitālpārvaldības nodaļa. Tagad būs divas institūcijas, kas dublēs viena otru.

Tas parāda acīmredzamu šāda pašvaldības uzņēmuma Ventspils osta bezjēdzību un vietējā intriganta Lemberga ļaunprātīgos nodomus savu ieceru  realizācijā,” situāciju komentē Kristovskis.

Raksta turpinājumu lasi, spiežot ŠEIT.

youtube icon
Abonēt youtube