Foto: Unplash.com

Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā 2020.gada novembrī bijis 7,9%, kas salīdzinājumā ar oktobri ir par 0,2 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma (DSA) dati.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,4%, un salīdzinājumā ar oktobri tas nav mainījies. Salīdzinot ar pagājušā gada novembri vērojams bezdarba līmeņa pieaugums – 2,1 procentpunkts faktiskā bezdarba līmenim un 1,6 procentpunkti reģistrētā bezdarba līmenim.

2020.gada novembrī Latvijā bija 76,6 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 1,7 tūkstošiem vairāk nekā oktobrī un par 20,7 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Pēdējo deviņu mēnešu laikā kopš pirmās ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020.gada februāra faktiskā mēneša bezdarba datiem, bezdarbnieku skaits pieaudzis par 5 000.

CSP atgādina, ka pārmaiņu laikā ir svarīgi iegūt informāciju par iedzīvotāju nodarbinātību, lai novērtētu šī brīža situācijas ietekmi uz ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem valstī, tādēļ aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties ielūgtajās aptaujās. CSP saka lielu paldies visiem, kuri jau piedalījušies aptaujās, lai novērtētu ietekmi uz procesiem valstī.

youtube icon
Abonēt youtube