Foto: Unplash.com

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien, 29.janvārī, ar rezolūciju uzdevis Veselības ministrijai (VM) sadarbībā ar skaistumkopšanas nozari izstrādāt kritērijus epidemioloģiski drošai darbībai ilgtermiņā, Rīta kafija noskaidroja no Ministru prezidenta preses sekretāra Sandra Sabajeva.

“Covid-19 pandēmijas izplatība un vakcīnu pieejamība nozīmē, ka ar ierobežojumiem nāksies sadzīvot vēl ilgāku laika periodu. Izprotot sabiedrības vajadzības, mums ir jāmeklē veidi, kā organizēt epidemioloģiski drošu dzīvi ilgtermiņā, nodrošinot nepieciešamos pakalpojumus un preces iedzīvotājiem un ekonomisko aktivitāti uzņēmējiem,” skaidro premjers.

“Runājot par skaistumkopšanas nozares pakalpojumiem, esmu uzdevis Veselības ministrijai sadarbībā ar nozari izstrādāt kritērijus, kā iedzīvotājiem būtu iespējams saņemt pakalpojumus epidemioloģiski drošā veidā,” uzsvēra Kariņš.

Tāpat ir arī jāizstrādā prasību kopums, kas skaistumkopšanas nozarei jāievēro, atsākot pakalpojumu sniegšanu, kā arī jāparedz atbilstoši mehānismi šo prasību efektīvai kontrolei.

Atbilstoši priekšlikumi Veselības ministrijai valdībā jāiesniedz nedēļas laikā.

youtube icon
Abonēt youtube