Foto: Unplash.com

Franču modes dizainere Koko Šanele ir teikusi: “Ja jūties nomākta, uzkrāso lūpukrāsu un dodies iekarot pasauli!” Sieviete ir kas daudz vairāk par skaistumu – sieviete ir spēks, maigums, kauja, kaislība, aizrautība vienā personā. Rīta kafija dāvina vērtīgu padomu no imidža skolas-studijas “Unastyle” dibinātājas, stilistes Unas Bernatovičas katrai sievietei Starptautiskajā sieviešu dienā.

Par godu Starptautiskajai sieviešu dienai Rīta kafija dos mazu ieskatu no lielās intervijas ar Unu Bernatoviču.

Lai arī cik mēs nebūtu dažādas, katra no mums vēlas justies labi un būt apmierināta ar sevi. Kā neapjukt apģērbu veikalā, bet izvēlēties sev atbilstošu apģērbu, it īpaši šajos pandēmijas apstākļos, kad to nevar ne aptaustīt, ne uzmērīt? Una iesaka katrai sievietei kaut reizi mūžā apmeklēt stilistu, jo tas, iespējams, mainīs ne vien vizuālo tēlu, bet sieviete sevi atklās no jauna.

“Es no savas pieredzes varu teikt – es arī esmu salīdzinājusi sevi ar citām sievietēm, nodomājusi, kādas viņai skaistas kājas, kāds skaists augums, nopērku to pašu, kas viņai mugurā, bet man neizskatās ne pēc kā, nu nedrīkst salīdzināt, jo mēs katra taču esam tik atšķirīga. Un ja man kāds būtu agrāk pateicis – klau, var arī tā un tā – es būtu ieekonomējusi gan laiku, gan līdzekļus, nesapērkot nevajadzīgas lietas.”

Vienlaikus Una atklāj: “Es nezināju, cik forša varu būt! Kā ar vienkāršiem knifiem varu izcelt savus plusus un noslēpt mīnusus.”

Stilists var iedrošināt un uzmundrināt, parādot to, ko, iespējams, pati sieviete līdz šim nav pamanījusi. “Es tik bieži esmu dzirdējusi no savām klientēm – nu kāpēc es to kādreiz nezināju. 60 gadus veca kundze man saka – ja es to būtu agrāk zinājusi.”

Protams, eksperimentēt ar sevi – tas var būt liels izaicinājums katrai sievietei. Taču Una iesaka ļauties pārmaiņām – it īpaši pavasarī!

Vai iet pie stilista ir dārgi?

Una atbild: “Tieši tām sievietēm, kurām ir ierobežotas iespējas, kuras domā par katru pirkumu, būtu ļoti vērtīgi uzzināt un saprast, kas ir visnepieciešamākais, visforšākais, kas nepieciešams ikdienā, ar ko varētu kombinēt vienu apģērba gabalu, kādas krāsas piestāv tieši viņai.”

Jāteic, ka ļoti daudz sieviešu nezina savus plusus.

Una aicina katru sievieti domāt par saviem plusiem, nevis mīnusiem: “Nav neglītu sieviešu, nav arī sliktu figūru – vienkārši ir jāiepazīst sevi un jāsaprot, kas tieši tev piestāv vislabāk.”

Vienlaikus Una piebilst, ka mūsdienās ir milzīgas iespējas atrast savu stilistu, kuram var uzticēties, pie kura jutīsies komfortabli. “Stilists arī ir sava veida dakteris. Arī pie stilista cilvēks dodas ar savu sāpīti, un speciālists mēģina atrast īstos paņēmienus, lai “pacients” justos gan vizuāli skaisti, gan komfortabli.”

“Ja sievietei ir šāda vēlme, es ieteiktu sevi nebremzēt, nevajag konfliktēt – ejiet un dariet. Jūs varat atklāt sevi no jauna!”

“Ja kādai sievietei varētu šķist – ak, ko tad es vēl tērēšos stilistam it īpaši šajos apstākļos, tad paskatieties uz to no otras puses, jūs tieši ieekonomēsiet. Jūs pirksiet tikai tās lietas, kas piestāvēs, kas izcels jūs, jūs citu acīs uzreiz būsiet uzplaukusi, laimīga – apmierināta ar sevi. Un ko gan vairāk sievietei vajag – manuprāt, pirmais solis ir apmierinātība ar sevi!”

Kā mēs izskatīsimies, tā mēs arī jutīsimies, mīļās dāmas! Ja mēs pašas sevi novērtēsim, tad arī apkārtējie mūs novērtēs, cienīs un mīlēs.

Ja kādreiz vīrietim aptrūkstas ideju, ko uzdāvināt savai sievietei, tad, iespējams, stilista konsultācija būs viena no vērtīgākajām dāvanām savai dāmai!

Lielo interviju ar Unu Bernatoviču lasi jau šo piektdien Rīta kafija. 

youtube icon
Abonēt youtube