Foto: Pexels

Sarāvušās un saburzījušās drēbes aizņem daudz vietas, patērē daudz elektrības un mistiski nozaudē zeķes – šie un vēl daudzi citi populāri mīti ir dzirdēti par veļas žāvētājiem. Ir vai nav vērts pirkt veļas žāvētāju? Astoņus biežākos mītus par veļas žāvētājiem atklāj LG Electronics.

1. mīts – drēbes saraujas veļas žāvētājā un kļūst par izmēru mazākas

Pie apģērbu saraušanās vainīgs ir nevis žāvētājs, bet gan nepareiza apģērba kopšana.

Lai novērstu drēbju saraušanos, ieteicams iestatīt zemu žāvēšanas temperatūru, kas atbilst konkrētā apģērba materiālam. Šajos gadījumos īpaša uzmanība jāpievērš apģērba kopšanas apzīmējumiem, jo ir apģērbi, kurus likt žāvētājā nemaz nedrīkst.

Piemēram, pateicoties AI DD tehnoloģijai, veļas mašīnas spēj pašas automātiski noteikt, kāds mazgāšanas un žāvēšanas režīms būs piemērotāks apģērbam, lai to iztīrītu pēc iespējas saudzīgāk.

2. mīts – žāvētājs saburza drēbes

Drēbes pēc žāvēšanas ir saburzītas tāpēc, ka tās žāvētājā tiek atstātas ilgāk nekā vajadzētu. Risinājums problēmai ir pavisam vienkāršs – drēbes uzreiz nepieciešams izņemt no žāvētāja līdz ko žāvēšanas cikls ir beidzies.

3. mīts – žāvētājs ir bezizmēra

Pastāv mīts, ka žāvētājā var likt tik daudz drēbes, cik vēlamies, taču tā patiesībā nav. Jo pilnāks tas būs, jo mazāka būs tā veiktspēja.

Ja jūs pārpildiet žāvētāja cilindru, žāvēšanas efektivitāte būtiski samazinās. Pārslogotam žāvētājam var arī rasties nopietni bojājumi, kas var ietekmēt tā darbību. Lai no tā izvairītos, jau veļas žāvētāja iegādes brīdī pievērsiet uzmanību tā ietilpībai.

4. mīts – žāvētāji “ēd” zeķes

Lai vai kur arī dzīvo zeķu briesmonis, tas noteikti nedzīvo jūsu veļas žāvētājā. Ja jūs domājat, ka jūsu zeķes pazūd, tad tās visticamāk iesprūdušas starp žāvētāja cilindru un žāvētāja ārējo malu.

Ieteicams pārbaudīt visas žāvētāja malas, lai atrastu pazudušās zeķes.

5. mīts – veļas žāvētājs jūtami paaugstina elektrības rēķinu

Patiesībā atsevišķi veļas žāvētāji patērē ievērojami mazāk elektrības nekā veļas mašīnas, kurās ir iebūvēts žāvētājs.

Atsevišķos žāvētājos tiek izmantota DUAL Inverter Heat PumpTM siltumsūkņa tehnoloģija, kas sniedz A+++ energoefektivitāti.

6. mīts – nav atšķirības starp atsevišķu žāvētāju un veļas mašīnā iebūvēto žāvētāju

Atšķirības ir gandrīz visās galvenajās īpašībās starp atsevišķu un iebūvētu veļas žāvētāju.

Atsevišķajam veļas žāvētājam ir daudz lielāka ietilpība, labāka energoefektivitāte, saudzīgākas drēbju žāvēšanas opcijas, kā arī plašāka funkcionalitāte.

7. mīts – no žāvētāja rodas vairāk putekļu dzīvesvietā

Brīvi stāvošā žāvētājā ir iebūvēti speciāli filtri, kas aizkavē putekļu izplatīšanos. Veļas mašīnās ar iebūvēto žāvētāju šādu filtru parasti nav.

8. mīts – drēbes ir pilnīgi sausas pēc žāvēšanas

Ja veļa ir pilnīgi sausa, tad tā, visticamāk, ir pāržāvēta, kā arī to būs daudz grūtāk izgludināt. Pēc izņemšanas no žāvētāja drēbēm jābūt nedaudz mitrām vai gandrīz sausām.

youtube icon
Abonēt youtube