Foto: Ekrānšāviņš no Instagram

Dažas dienas atpakaļ mūziķis Kaspars Pudniks vietnē manabalss.lv iesniedza iniciatīvu par to, lai Samanta Tīna šogad nepiedalītos “Eirovīzijas” dziesmu konkursā. Viņaprāt, dziesmas vēstījums neatbilst latviešu vērtībām. 

Vairākas dienas mūziķis gaidīja iniciatīvas apstiprināšanu, tomēr tā tika noraidīta. Platformā manabalss.lv teikts: “ Iesnieguma izvērtēšanas gaitā esam pārliecinājušies, ka tā prasība nav korekta – tā nav izpildāma un attiecīgi nav arī publicējama.

Ap šo iesniegumu publiski saceltās ažiotāžas dēļ izņēmuma kārtā tika publiskots arī ManaBalss komandas lēmuma pamatojums. “Šis ir rets izņēmuma gadījums. Saziņā ar topošo iniciatīvu autoriem un, ja nepieciešams, ar iesaistītajiem ekspertiem mēs paļaujamies uz savstarpēju cieņu un džentlmeniskumu, ka personiskā saziņa tāda arī ir – personiska.”

Tāpat pamatojumā teikts: “Ar šo atrunu norādām, ka iesūtītais priekšlikums jau pirmšķietami bija kļūmīgs kaut vai tiesiskās paļāvības principa dēļ. Proti, ja konkursa fināliste par tādu ir kļuvusi saskaņā ar nolikumu, tad tas vairs nevar būt paralēla un ar konkursu nesaistīta balsojuma jautājums. Pat izvirzīt šādu varbūtību būtu tiesiski apšaubāmi, un tas ir pret jau norādītajiem ManaBalss kvalitātes kritērijiem.”

“Vienlaikus norādām, ka šis nav ManaBalss komandas estētiskās, morālās vai vēl kādas pārliecības jautājums. Uzstādītie iniciatīvu kvalitātes kritēriji ir saistoši arī mums pašiem.”

Sniegts arī VSIA Latvijas Televīzijas viedoklis: “Lai dziesma, priekšnesums un tā vīzija būtu autentiski un atbilstu Samantas Tīnas muzikālajai personībai, LTV deva dziedātājai pilnu māksliniecisko brīvību gan strādājot pie dziesmas, gan veidojot priekšnesuma vīziju. Turklāt Samanta jaunās dziesmas tēmā ir turpinājusi pērn iesākto spēcīgas sievietes tēmu.”

Radītais rezultāts ir veiksmīgs, kvalitatīvs un aktuāls, un, pēc LTV domām, saskan ar Eirovīzijas idejām un ir cienīgs pārstāvēt valsti starptautiskā līmenī.

Lasiet arī: Video: Vai tu jau noklausījies Samantas Tīnas eirodziesmu?