Foto: Gunta Kūla

Gaidāmajās brīvdienās virs Latvijas laikapstākļus noteiks anticiklona dienvidu daļa un gaidāms pavasarīgi silts un daudzviet saulains laiks. Nākošajās nedēļas vidū pastiprināsies ciklona ietekme un Latvijā pamazām atgriezīsies vēsākas gaisa masas, daudzviet līs, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām īslaicīgi līs. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, Kurzemē un Vidzemē brāzmās pastiprinoties līdz 15-16 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra būs +9…+13°, bet vēsāks būs Kurzemē līča piekrastē, tur +6…+8°.

Nedēļas nogalē daudzviet spīdēs saule, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi un temperatūra dienā paaugstināsies  līdz +12…+17°, bet Kurzemē līča piekrastē vien līdz +6…+9°.  Naktīs gaisa temperatūra būs 0…+6° robežās. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu puses vējš.

Nākamās nedēļas sākumā vēl saglabāsies lielākoties sauss un silts laiks – dienā gaisam iesilstot līdz +11…+16°, par dažiem grādiem būs vēsāks vienīgi Kurzemē līča piekrastē.

No trešdienas pakāpeniski ieplūdīs aukstāks gaiss un pastiprināsies ciklona darbība. Nedēļas otrajā pusē bieži gaidāms lietus un gaisa temperatūra vairs nebūs tik silta kā iepriekšējās dienās – vien vietām dienas termometra stabiņš pārsniegs +10° atzīmi, bet naktīs tā būs -1…+4 robežās.

youtube icon
Abonēt youtube