Foto: Pixabay.com

Tuvākajā nedēļā laika apstākļus galvenokārt noteiks ciklonu darbība, tādēļ daudzviet, jo īpaši nedēļas sākumā, ir gaidāms ilgstošs lietus, slapjš sniegs, atsevišķos rajonos arī sniegs. Gaisa temperatūra naktīs nedēļas garumā saglabāsies 0…+6° robežās, bet dienas laikā tā būs +8…+14° robežās, vienīgi pirmdien un ceturtdien esot vēsākam laikam, izziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz pirmdienu pastiprināsies plaša ciklona ietekme un gaidāms ar nokrišņiem bagāts laiks. Valsts centrālajos un austrumu rajonos nokrišņi būs ilgstoši – gaidāms lietus, slapjš sniegs un kopējais nokrišņu daudzums gan naktī, gan dienā sasniegs 20-25 mm (diennakts laikā vietām 40-50 mm, kas ir tuvu mēneša normai). Brīžiem nokrišņi būs stipri un redzamība apgrūtināta. Vietām var veidoties dažus centimetrus bieza sniega kārta, ceļi var būt slideni. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, kas daudzviet Latvijā pastiprināsies līdz 15-18 m/s, bet priekšpusdienā līča piekrastē līdz pat 20-24 m/s. Gaisa temperatūra naktī un dienā būs tikai +1…+7° robežās.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā laikapstākļi pakāpeniski uzlabosies. Naktī rietumos debesis skaidrosies, bet valsts austrumos mākoņu būs vairāk, kur arī gaidāmi nokrišņi – pārsvarā slapjš sniegs, sniegs. Dienā starp mākoņiem spīdēs saule un īslaicīgs lietus ir gaidāms vietām rietumu un centrālajos rajonos. Dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Gaisa temperatūra naktī būs 0…+4° robežās, savukārt dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +7…+12°.

Nedēļas vidū pastiprināsies jauna ciklona darbība – gan trešdien, gan ceturtdien debesis lielākoties aizklās mākoņi, daudzviet līs, brīžiem arī stipri, savukārt piektdien nokrišņu intensitāte mazināsies un starp mākoņiem uzspīdēs arī saule. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, trešdien daudzviet tas būs brāzmains. Gaisa temperatūra naktī būs 0…+6°, bet dienā trešdien un piektdien +9…+13° robežās, ceturtdien +5…+9°.

Pēc šī brīža prognozes sestdien daudzviet, svētdien austrumu rajonos gaidāms lietus. Svētdien gaidāma nedēļas siltākā diena, kad gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā sasniegs +12…+15°.

youtube icon
Abonēt youtube