Foto: Flickr.com/Valsts kanceleja

Ik pa laikam rodas jautājums, ar kuru vakcīnu varētu potēties pret Covid-19 un kuru izvēlēties. Lai gan Latvijā netiek nodrošinātas izvēles iespējas, šobrīd lielajos vakcinācijas centros ir iespējams tikt pie Pfizer/BioNTech ražotās vakcīnas pret vīrusu Covid-19, ziņu portāls noskaidroja Veselības ministrijā.

Savukārt vakcīnu skaita sadali pa reģioniem ministrijā skaidro, ka ikvienā centrā tiek nogādāts tāds vakcīnu apjoms, cik paredzēts vakcinēt iedzīvotājus, kuri iepriekš pieteikušies.

Proti, potes tiek iedalītas, pamatojoties uz vakcinācijas veicēju – ārstniecības iestāžu un ģimenes ārstu – pieprasījumiem.

Pieprasīto apjomu nosaka gan līdz šim esošo rindu lielums pie vakcinācijas veicējiem, gan arī plānoto pierakstu laiku atvēršana vietnē manavakcina.lv, kā arī vakcinācijas veicēju ieplānoto darba kolektīvu vakcinācijas apjomi.

Šobrīd vakcinācija notiek ar Latvijā saņemto ražotāju vakcīnām, kas ir Pfizer/BioNTechModernaJanssen un AstraZeneca. Ar pēdējām trim potēšana norit pie ģimenes ārstiem.

Lasiet arī: Sāk vērtēt Covid-19 vakcīnas Comirnaty lietošanu bērniem vecumā no 12 līdz 15 gadiem

Veselības ministrijā arī norāda, ka iespējas izvēlēties konkrēta ražotāja poti pagaidām netiek nodrošinātas.

Uzzini, cik cilvēki šobrīd Latvijā ir potēti, lasot publikācijas turpinājumu ziņu portālā BNN – šeit.

youtube icon
Abonēt youtube