Foto: Flickr/Valsts kanceleja

Nākamnedēļ valdībā varētu lemt par iespēju vakcinētiem darba kolektīviem līdz 20 cilvēkiem vienā telpā atrasties bez maskām, mikroemuāru vietnē Twitter paziņojis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš arī norādījis, ka gaidāmas arī vēl citas priekšrocības, kuras plašākā mērogā varēs ieviest, kad vakcīnu aizsardzība būs nodrošināta vismaz trešdaļai pieaugušo.

Iepriekš jau vēstīts, ka ceturtdien, 13.maijā, valdība varētu lemt par kādu ierobežojumu atcelšanu pilnībā pret Covid-19 vakcinētiem iedzīvotājiem, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) teiktā pirmdien pēc Sadarbības sanāksmes.

Premjers uzsvēra, ka vakcinācijas tempi ar katru dienu pieaug, tam sasniedzot 72 000 vakcinācijas epizodes nedēļā. Viņš teica, ka vēl jāsasniedz un jāpārsniedz 100 000 potētu iedzīvotāju skaits vienā nedēļā.

Ministru prezidents pauda pateicību vakcinētājiem un vakcīnu saņēmējiem, piebilstot, ka šis ir svarīgs process, jo pote dod imunitāti, kas ļaus iziet no krīzes.

Viņš teica, ka šo ceturtdien valdība skatīs, kādus ierobežojumus iespējams atcelt tiem, kuri ir pilnībā vakcinējušies pret Covid-19.

“Viņi nav tāds pat drauds kā nevakcinēti cilvēki. Valdībai būtu skaidri jādefinē, lai cilvēki saprot, kāpēc vakcinēties,” atzīmēja premjers.

Kariņš mudināja iedzīvotājus iet un vakcinēties, lai Latvijā nodrošinātu kolektīvo imunitāti un kopīgi izietu no šīs krīzes.

youtube icon
Abonēt youtube