Foto: Unplash.com

Otrdien, 30.martā, Ventspilī izmēģinājuma režīmā uz dienu tiks atvērts pirmais liela mēroga vakcinācijas punkts Latvijā. Tā mērķis ir pārbaudīt masu vakcinācijas procesu darbībā, lai iegūtās atziņas noderētu arī pārējiem 22 liela mēroga vakcinācijas punktiem visa Latvijā, kas gatavi uzsākt pilnvērtīgu iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19, tiklīdz Latvijā būs saņemts atbilstošs vakcīnu daudzums, ziņo SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”.

Liela mēroga vakcinācijas punktu Ventspilī, sporta namā Centrs (Brīvības ielā 14, Ventspilī) iekārtojusi Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Vakcinācijas jauda šajā punktā ir vairāk nekā 1000 personu dienā. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca arī jau saņēmusi Veselības inspekcijas atzinumu, ka iekārtotais vakcinācijas punkts atbilst visām prasībām, lai tas varētu nekavējoties uzsākt darbu.

30.martā plānots vakcinācijas punkta darbības izmēģinājums, kura laikā tiks testēta pacientu plūsma, vakcinācijas procesa raita norise, epidemioloģisko prasību nodrošināšana un citas procesa detaļas. Vakcinācijas centra darbība tiks filmēta un analizēta, lai to iegūtās atziņas un uzfilmēto mācību materiālu varētu nodot citiem liela mēroga vakcinācijas punktiem.

Līdz šim jau veikti organizatoriskie priekšdarbi, lai aprīļa sākumā atklāšanas gatavībā būtu divi lielie vakcinācijas centri Rīgā un 12 liela mēroga vakcinācijas punkti, kas iekārtoti ar Rīgas pašvaldības atbalstu, kā arī 9deviņivakcinācijas punkti Latvijas lielākajās pilsētās: Ventspilī, Liepājā, Jelgavā, Jūrmalā, Cēsīs, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī. Plānots, ka liela mēroga vakcinācijas centri pilnvērtīgu darbību uzsāks brīdī, kad Latvijā būs pietiekošā skaitā vakcīnas.

“Aprīlī visā Latvijā darbu būs gatavi sākt liela mēroga vakcinācijas centri. Paldies Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai, kas kalpos kā piemērs citiem vakcinācijas centriem. Mūsu vakcinācijas jauda būs pietiekama, lai sasniegtu izvirzīto mērķi – līdz vasaras beigām vakcinētu 70% Latvijas pieaugušo. Tikmēr Eiropā iestājamies par vakcīnu nevienlīdzības novēršanu. Ražotāju saistību neizpilde nav pieļaujama,” uzsver veselības ministrs Daniels Pavļuts.

youtube icon
Abonēt youtube