Foto: Unplash.com

Procentuāli ļoti liels skaits autovadītāju uzskata, ka labāk automašīnu ir mazgāt pašam, nekā to uzticēt kādam citam. Lielu popularitāti autovadītāju vidu ir iemantojušas pašapkalpošanās automazgātavas, jo īpaši to autovadītāju vidū, kuriem nav sava pagalma, kur varētu nomazgāt automašīnu, un to autovadītāju vidū, kuri iepraktizējušies izmantot dažādās pašapkalpošanās automazgātavas programmas nevainojamam mazgāšanas rezultātam.

Tā kā pašapkalpošanās mazgātavās tiek maksāts par izmantošanas laiku, reizēm mazgāšanas process pašam mazgātājam, īpaši iesācējam, var izvērsties diez gan sasteigts un haotisks, jo vēlamais rezultāts ir viens – tīra automašīna, par kuras mazgāšanu iztērēts pēc iespējas mazāk. Tomēr, mazgājot rūpīgāk, ne tik ļoti sasteigti un, izmantojot visas programmu priekšrocības, ir iespējams sasniegt lielisku rezultātu automašīnas tīrības ziņā, turklāt par to pārlieku nepārmaksājot.

Lai pašapkalpošanās automazgātavas izmantošana būtu pēc iespējas efektīvāka un gala rezultāts būtu acīm patīkamāks, automazgātavas Wash&Drive pārstāvji sniedz ieskatu piedāvāto mazgāšanas programmu pielietošanā:

Disku mazgāšana

Šajā programmā tiek pielietots sārmains mazgāšanas līdzeklis, kurš tiek uzklāts ar pazeminātu spiedienu. Izmantojot šo programmu, diski netiek mazgāti ar spiedienu, bet gan pārklāti ar speciālu mazgāšanas līdzekli, kuram vēlams ļaut iedarboties apmēram 30 sekundes pirms noskalot. Šajās 30 sekundēs mazgāšanas līdzeklis atmiekšķē bituma, bremžu kluču un citus nosēdumus no automašīnas diskiem.

Augstspiediena mazgāšana

Šī programma ir ne vien populārākā, bet patiesībā arī viena no svarīgākajām, jo augstspiediena mazgāšanai ir palielināts spiediens, lai nomazgātu visus netīrumus un smiltis. Šajā programmā tiek izmantots speciāls mazgāšanas līdzeklis, kurš palīdz atmiekšķēt ieēdušos netīrumus. Izmantojot šo programmu, ieteicams bez steigas rūpīgi nomazgāt visu automašīnas virsbūvi, sākot no apakšas uz augšu. Kā arī nevar aizmirst par kārtīgu riteņu arku izmazgāšanu.

Izsmidzināmās aktīvās putas

Mazgāšanas programma, kurai spiediens nav noteicošais. Galvenais uzdevums – pilnībā noklāt visu automašīnas virsbūvi ar putām, un ļaut iedarboties 30 sekundes pirms izmantot nākamo programmu. Šīs 30 sekundes ļaus mazgāšanas līdzeklim atmiekšķēt visus netīrumus, pat visdziļāk ieēdušos.

Padziļināta virsbūves mazgāšana (putu birstes programma)

Šī ir “kontaktmazgāšanas” programma, jeb mazgāšana, izmantojot mazgāšanas birsti ar mīkstiem sariem. Pirms šīs programmas izmantošanas automašīnas virsbūvei noteikti ir jābūt slapjai, un ar jau nomazgātiem lielajiem netīrumiem. Izmantojot mīksto saru birsti, tiek veikta padziļināta virsbūves mazgāšana. Ieteicams pirms birstes lietošanas to pārbaudīt – vai saros nav saķērušies pamanāmi svešķermeņi, un nepieciešamības gadījumā birsti pirms lietošanas izskalot.

Skalošana

Ar tīru ūdeni vēlams kārtīgi noskalot visu virsbūvi no putām, lai to sagatavotu nākamajam mazgāšanas posmam – vaska pārklāšanai.

Vasks.

Šajā programmā tiek izmantots izsmidzināms vasks, kas ir ļoti būtiski tālākai tīras virsbūves uzturēšanai. Kā piemērotāko saviem klientiem piedāvājam vasku, kurš tiek vienmērīgi uzklāts ar pazeminātu spiedienu – tādā veidā vasks, kas nāk no mazgāšanas pistoles, neatsitas pret auto virsbūvi un neaiziet zudumā, bet gan vienmērīgā kārtā paliek uz automašīnas virsbūves. Šis mazgāšanas posms ir ļoti svarīgs un nepieciešams arī tādēļ, ka vasks piešķir auto virsbūvei ne tikai spīdumu, bet arī papildus aizsardzību pret saules UV stariem, kas var kaitēt automašīnas krāsojumam un lakojumam. Šo programmu nav nepieciešams izmantot ilgi, pietiek ar vasku tikai viegli pārklāt auto virsbūvi, jo automašīnas virsbūve “paņem” tik daudz vaska cik nepieciešams.

Spodrināšana

Teicamam rezultātam speciālisti iesaka mazgāšanu pabeigt ar šo programmu, jo skalošana notiek ar osmozētu jeb mīkstinātu ūdeni, kas sevī nesatur dzelzi. Pēc šīs programmas izmantošanas uz automašīnas virsbūves nepaliek nevēlamie ūdens traipi.

youtube icon
Abonēt youtube