Foto: Unplash/Flickr.Rīta kafija kolāža

Sabiedrībā plašu rezonansi ir izsaucis lēmums par Baltic Pride pasākuma organizēšanu klātienē, kamēr XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus plānots rīkot attālināti pēc e-dziesmusvētku koncepta. Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pieprasa Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa, veselības ministra Daniela Pavļuta un Rīgas mēra Mārtiņa Staķa skaidrojumu par to, kāpēc apstākļos, kad epidemioloģiskā situācija valstī nav droša, tiek atļauts organizēt festivālu Baltic Pride.

Jau iepriekš izziņots, ka no š.g. 2. līdz 7.augustam norisināsies lielākais un redzamākais cilvēktiesību notikums reģionā – Baltic Pride, un šogad Baltic Pride vadošā tēma ir līdztiesība un iekļaujošas sabiedrības veidošana ar galveno lozungu “līdz visi būsim vienlīdzīgi”, iestājoties par visām mazākuma grupām neatkarīgi no seksuālās orientācijas, dzimuma, dzimuma identitātes, rases, tautības vai citām pazīmēm.

Vienlaikus organizatori vēstīja, ka Baltic Pride ietvaros norisināsies vairāki desmiti nozīmīgu pasākumu, kurus interesentiem, ņemot vērā ierobežojumus, būs iespējams apmeklēt klātienē, kā arī lielākā daļa pasākumu tiks translēti tiešsaistē, tādējādi nodrošinot, ka Baltic Pride varēs piedalīties ikviens!

“Ja bērnu dziesmu un deju svētku pasākumi, pamatojoties uz valstī noteiktajiem pandēmijas ierobežojumiem nevar notikt klātienē, tad arī citi masu pasākumi būtu jāaizliedz, vai arī visi jāatļauj, pretējā gadījumā tiek noniecinātas mūsu kultūrvēsturiskās vērtības, šajā gadījumā Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Nav pieļaujams, ka seksuālo minoritāšu vērtības tiek liktas augstāk par Latviešu tautas kultūrvēsturiskajām, kā arī mūsu bērnu un jauniešu vērtībām,” uzsver LZS priekšsēdētājs Armands Krauze.

youtube icon
Abonēt youtube