Ekrānšāviņš

Īpaši aizsargājamā dabas teritorijā Lielais un Pemmes purvs turpinās ugunsgrēka, kas izcēlās 26.jūlijā, dzēšana. Ugunsgrēku vēl nav izdevies ierobežot, ziņo Valsts meža dienests.

Tiek lēsts, ka uguns skārusi vismaz 80 hektāru lielu teritoriju.

Ugunsgrēks īpaši aizsargājamā dabas teritorijā Lielais un Pemmes purvs, kas atrodas Siguldas novadā, izcēlās 26.jūlija rītā. Ugunsgrēka dzēšanu un ierobežošanu veic Valsts meža dienests (VMD) ar savu specializēto ugunsdzēsības tehniku, dzēšanas darbos piedalās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ar saviem resursiem, ugunsgrēka dzēšanā iesaistījās arī brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības.

Ņemot vērā, ka piekļūšana ugunsgrēka vietai ir apgrūtināta, vakar dzēšanas darbos tika iesaistīti Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Valsts robežsardzes helikopteri.

Šī šogad ir jau trešā reize, kad VMD ugunsgrēka dzēšanā piesaista NBS helikopteru.

Īpaši aizsargājamā dabas teritorija Lielais un Pemmes purvs deg apmēram 80 ha platībā, precīza platība tiks noteikta pēc ugunsgrēka ierobežošanas. Šis ir šogad lielākais meža un purva ugunsgrēks, vēsta VMD.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesls nav zināms, bet tiek pieļauts, ka ugunsnelaimi izraisījusi ogotāju rīcība.

Dienestā atgādina, ka ilgstošā sausuma dēļ ugunsbīstamība mežā šobrīd ir ļoti augsta. VMD aicina sabiedrību izvērtēt nepieciešamību doties uz mežu. Ja ir šāda nepieciešamība, neveikt mežā un purvā nekādas darbības, kas var izraisīt ugunsgrēku – nesmēķēt un nemest izsmēķus zemē, nebraukt ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem. VMD aicina nekurināt ugunskurus pat arī tam paredzētās vietās.

26.jūlijā VMD dzēsis 19 meža ugunsgrēkus. Savukārt kopumā šogad dzēsti 354 meža ugunsgrēki, uguns skārusi 296  ha lielu platību, t.sk. jaunaudzes 104  ha.

youtube icon
Abonēt youtube