Foto: Unplash.com

Šogad Rimi Rīgas maratons norisināsies vasaras izskaņā – 28. un 29. augustā, un pasākuma prioritāte būs epidemioloģiskā drošība. Sestdien, 28.augustā, paši mazākie izskriesies Bērnu dienas distancēs, bet svētdien, 29.augustā, pie Brīvības pieminekļa startēs maratona, pusmaratona, 10 km un 5,5 km skrējēji.

Pasākuma norise pielāgota epidemioloģiskajai situācijai, ar mazāku skaitu dalībnieku un paredzot trīs dažādu drošības līmeņu startus. “Zaļais starts” pulcēs un kopīgu startu nodrošinās vakcinētajiem un Covid pārslimojušajiem dalībniekiem ar derīgu ES digitālo sertifikātu. “Dzeltenajā startā” izkliedēti un ar individuālu starta laiku startēs dalībnieki ar sertifikātu par negatīvu Covid-19 testu. Savukārt “virtuālais starts” paredzēts tiem dalībniekiem, kuri nevēlas startēt klātienē vai veikt testu.

Ja 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs pieaugs līdz 120 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotājiem, “dzeltenais starts” var tikt atcelts.

2021. gadā pasākumā startēs būtiski mazāks dalībnieku skaits, rūpēs par drošību, ierobežojot arī skatītāju un izklaides iespējas, tomēr organizatori rūpēsies, lai skriešanas svētki iespēju robežās būtu tikpat iedvesmojoši, kā vienmēr.

“Mūsu prioritāte šogad ir dalībnieku drošība, tādēļ pasākums būs citādāks – bez ierastā lielā masu starta un izklaidēm, ar fokusu uz skriešanu un šaurākā lokā, bet tomēr tikpat īsts un iedvesmojošs,” pārliecināts ir Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

“Plānojot 2021.gada Rimi Rīgas maratona norisi, esam ņēmuši vērā gan mūsu partneru – Veselības ministrijas ekspertu un speciālistu, gan valsts un pašvaldību institūciju ieteikumus, gan arī starptautisko maratonu pieredzi, lai maratona norise būtu maksimāli droša. Maratonu sezona visā pasaulē gada otrajā pusē solās būt piesātināta, organizatoriem cenšoties rast pandēmijai piemērotākos norises modeļus. Rīgā, tāpat kā daudzos citos vadošajos maratonos, viskomfortablāk jutīsies “Zaļā starta” dalībnieki, kas vienīgie ar minimāliem ierobežojumiem startēs kopīgajā startā, un kura norise būs vismazāk atkarīga no Covid-19 rādītājiem,” komentē Aigars Nords.

“Esam milzu pateicību parādā skrējēju komūnai, kas skriešanas tradīcijas kopusi un uzturējusi arī pandēmijas laikā. Neatsverams ir mūsu ilggadējo sponsoru un atbalstītāju, kā arī partneru – Rīgas Domes un valsts institūciju atbalsts, pateicoties kuram Rimi Rīgas maratons notiek!, papildina Aigars Nords.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Rimi Rīgas maratons ir svētki ne tikai skrējējiem un veselīga dzīvesveida cienītājiem, bet visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Tas ir viens no vadošajiem Eiropas maratoniem, kas popularizē Rīgas zīmolu tālu aiz Latvijas robežām – tam ir arī pozitīva ekonomiskā ietekme. Maratons šogad atšķirsies no ierastā formāta – ar pandēmijai pielāgotu organizāciju, bez liekas pulcēšanās un izklaides. Vienlaikus tas būs tikpat emocionāls un aizraujošs kā vienmēr!”

Iekļūšana starta zonā tikai ar aprocēm

Lai iekļūtu starta zonā, dalībniekiem būs nepieciešama īpaša Rimi Rīgas maratona zaļā vai dzeltenā aproce. Zaļo aproci un tiesības startēt kopīgajā startā, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu, pasi/ID un dalībnieka numuru, varēs saņemt maratona nedēļā jau sākot no ceturtdienas, 26. augusta. Dzelteno aproci, uzrādot sertifikātu par negatīviem Covid-19 laboratorisko analīžu rezultātiem, pasi/ID un dalībnieka numuru, būs iespējams saņemt pirms starta norādītajās vietās Rīgā. Precīzu kārtību aproču saņemšanai organizatori ziņos, tuvojoties pasākumam.

Organizatori lūdz dalībniekus būt saprotošiem un strikti ievērot starta laikus (zaļajam startam) vai individuālā starta intervālus (dzeltenajam startam), kas katram dalībniekam tiks norādīti uz numura. Lai izvairītos no liekas pulcēšanās, skatītājus un fanus aicināsim izvairīties no sacensību starta (Brīvības piemineklis) un finiša (11. novembra krastmala) apmeklēšanas, līdzjušanai izvēloties citas lokācijas jaunajā skrējiena trasē un stingri ievērojot 2 metru distances.

Jaunās trases un starta laiki 29. augustā

Zaļie starti 29. augustā

7.00 42 km Zaļais starts

9.00 21 km Zaļais starts

12.00 10 km un 5.5 km Zaļais starts

Dzeltenie starti 29. augustā

7.15 – 7.50 42 km Dzeltenais starts (viļņos)

9.15 – 10.25 21 km Dzeltenais starts (viļņos)

12.30 – 13.50 10 km Dzeltenais starts (viļņos)

13.40 – 15.10 5.5 km Dzeltenais starts (viļņos)

Visu distanču skrējēji 29. augustā beidzot varēs izmēģināt jaunās trases, kas jau pagājušajā gadā tapa ar Rīgas domes un Satiksmes departamenta atbalstu. Trases ietver atgriešanos pie vēsturiskās starta vietas – Brīvības pieminekļa. Maratonistus jaunā trase rīta agrumā vedīs cauri jaunajai Mežaparka Dziesmu svētku estrādei, kā arī paviesosies Āgenskalnā un Pārdaugavas rajonos. Visu distanču trases šķērsos Vanšu un Akmens tiltus, ļaujot pilnībā izbaudīt Rīgas panorāmu.

Rimi Rīgas maratona Bērnu dienas startos 28. augustā tiks ievērots “Dzelteno startu” princips – sacensību teritorijā būs jāievēro distancēšanās un vecākiem jāvalkā sejas maskas (izņemot trasēs), bet bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, nebūs nepieciešams uzrādīt sertifikātus.

Organizatori aicina radiniekus šoreiz neapmeklēt mazāko skrējēju startus, Bērnu dienā ierodoties tikai bērniem ar pavadošajām personām. 28. augustā no plkst. 8.00 līdz 14.00 pie Brīvības pieminekļa paši mazākie dalībnieki startēs Happy mazuļu trasē, 200 m un 400 m trasēs. Bērnu dienu noslēgs Ģimeņu skrējiens, ģimenēm sākot no plkst. 15.00 ar izkliedēto startu (un individuālu starta laiku) dodoties 4,2 km garajā skrējienā.

Reģistrācija līdz 5. augustam

Ņemot vērā, ka arī šogad drošības apsvērumu dēļ EXPO nenotiks, dalībnieki savus starta numurus varēs saņemt ar maratona oficiālā kurjerpasta DPD starpniecību. Organizatori aicina visus skriet gribētājus nekavēties un reģistrēties līdz 5. augustam, kā arī veikt visas vēlamās izmaiņas – mainīt distanci, dalībnieka vārdu, pārcelt dalību uz 2022. gadu vai pārcelt no virtuālā maratona uz klātienes un otrādi, rakstot organizatoriem marathon@necom.lv.

Savukārt maratona galvenais partneris Rimi aicina ne tikai individuālos skrējējus, bet arī uzņēmumu komandas pasteigties un piereģistrēt savus darbiniekus, tādējādi stiprinot komandas lojalitāti uzņēmumā.

Reģistrēties Rimi Rīgas maratonam iespējams maratona mājaslapā www.rimirigamarathon.com.

Oficiālie Nike skriešanas krekli un Jāņa Šneidera medaļas

Maratons šogad uzņemas šefību par Latvijas iekustināšanu savā 2021. gada kampaņā atgādinot, ka “Par ilgu ir sēdēts, stāvēts un palikts uz vietas”. Ir laiks iekustināt Latviju – skrienot pašiem, aicinot draugus un visiem kopā atjaunojot to kustību prieku, kas ik gadu ir piedzīvots Rimi Rīgas maratonā maijā. Šo domu “Purvīša balvas 2021” nominants Jānis Šneiders ir ielicis gan maratona Nike oficiālajos skriešanas kreklos, gan arī medaļās:

“Taisna līnija kardiogrammā ir pilna ar neīstenotu potenciālu, turpretī ieviļņota līnija ir dzīva. Dzīvība ir kustībā. Līnijas kreklos atkārtojas kā taisnas, monotonas dienas, līdz tās pamazām iekustina kustētprieks, izliecot dienu līnija garākas un arī jautrākas! Savukārt medaļa ir simboliska liecība par notikušu kustību. Tā ir iekustināta virsma, trieciena izraisīti centriski zelta viļņu apļi, vidū krāteris, tā centrā skrējējs, kuram kaklā medaļa – ķermenis iemests zeltā!”

Medaļu nedēļa TC “Alfa”

Jau no 28. augusta ikviens maratona dalībnieks ar medaļu var doties uz maratona sezonas notikumu centru “Alfa”, un, uzrādot medaļu, iegūt daudz dažādu pārsteigumu un atlaižu TC “Alfa” veikalos. Medaļu nedēļa norisināsies jau otro gadu, un tā ir radusies, iedvesmojoties no pasaules maratonu medaļu pirmdienas, kurā visi 42 km finišētāji ar medaļām kaklā lepojas par paveikto un izbauda pilsētas restorānu un veikalu piedāvātās atlaides maratonistiem.

“Visi šī gada dalībnieki pēc maratona ir laipni aicināti uz maratona sezonas notikumu centru “Alfa”, lai nosvinētu paveikto un apbalvotu sevi ar dažādiem īpašiem piedāvājumiem. Alfas medaļu nedēļa norisināsies līdz pat 5. septembrim par godu visiem Rimi Rīgas maratona finišētājiem!” aicina TC “Alfa” vadītāja Liene Apine.

youtube icon
Abonēt youtube