Rīgā turpinās pēdējos gados lielākie brauktuvju seguma remontdarbi, palielinot satiksmes drošību un ērtību vairāk nekā uz desmit tiltiem un pārvadiem, kā arī 30 ielu posmos, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Ielu seguma atjaunošana jau ir pabeigta Vienības gatvē no Rītausmas ielas līdz pilsētas robežai, Maskavas ielā pie pilsētas robežas, uz tilta pār Sarkandaugavu Kundziņsalā, Vanšu tilta labā krasta estakādē, Jaunciema gatvē pie Mežvidu ielas, uz satiksmes pārvada pār dzelzceļu Jūrmalas gatvē, Duntes ielā no dzelzceļa viadukta atsevišķās vietās un Salu tilta uzbrauktuvē no Krasta ielas.

Darbi turpinās 13. janvāra ielā, 11.novembra krastmalā, Jāņogu ielas posmā no Taisnās ielas līdz Dārziņu 30.līnijai un Rātsupītes ielas posmā no Kleistu ielas līdz PV “Mikrobioloģijas institūts”, bet drīzumā tiks sākti Ķīpsalas posmā pie Vanšu tilta.

Ietves segums atjaunots Mārtiņa ielas posmā no Slokas ielas līdz Baložu ielai (kreisā puse), turpinās seguma atjaunošana uz tilta pār Kīleveina grāvi Mūkusalas ielā un Kuģu ielas krastmalā, bet drīzumā tiks sākts ietvju remonts uz gājēju tilta pie operas, tilta pār Sarkandaugavu Kundziņsalā

Veikta seguma nostiprināšana vairākās grants ielās –  Admirāļu, Bangu un Mencu ielā Bolderājā, Raktes un Trīsstūra ielā Imantā un Dīķa ielā Zemgales priekšpilsētā. Drīzumā tiks sākti darbi arī Zemītes un Paltmales ielās.

Seguma atjaunošana uz ielām un ietvēm ir atkarīga no laika apstākļiem, tāpēc darbu sākšanas un beigšanas termiņi var mainīties.

Kā iepriekš uzsvēris Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis, ir svarīgi gan īstenot un pabeigt lielos infrastruktūras projektus, gan ieguldīt līdzekļus, lai uzturētu un uzlabotu asfaltu jau esošajā Rīgas transporta infrastruktūrā – uz ielām, tiltiem un ceļu pārvadiem. “Liels darbs vēl priekšā, bet jau šogad, īstenojot darbus 40 objektos visā Rīgā, ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis izjutīs asfalta seguma kvalitātes uzlabošanos,” norāda V. Ķirsis.

Kopā paredzēts asfaltēt aptuveni 120 000 kvadrātmetru brauktuvju segumu, tam atvēlot vairāk nekā četrus miljonus eiro. Tāpat segums tiks uzlabots 18 vietās grantētajās ielās gandrīz 32 000 kvadrātmetru platībā, tam atvēlot ap pusmiljonu eiro.

Saistītās tēmas: ietvju remontdarbu veikšanaRemontdarbi

youtube icon
Abonēt youtube