Foto: Pexels

Piektdien, 13.augustā, gaidāma silta un lielākoties saulaina diena, gaiss iesils līdz +20…+25°, bet tuvojoties brīvdienām, pastiprināsies ciklonu darbība, kas atnesīs lietainus un brāzmainus laikapstākļus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Piektdien Latvijā gaidāms silts un lielākoties saulains laiks, vien vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtis lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas pēcpusdienā iegriezīsies no dienvidiem. Gaiss iesils līdz +20…+25°.

Brīvdienās laikapstākļus ietekmēs ciklona darbība, daudzviet pa laikam gaidāms lietus, kā arī atsevišķos rajonos iespējams pērkona negaiss. Vējš pastiprināsies, pūtīs mēreni līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas sestdien piekrastē, bet svētdien visā teritorijā brāzmās sasniegs 15-18 m/s.  Gaisa temperatūra naktī būs +10…+15° robežās, vietām piekrastē par grādu siltāk, savukārt diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra sasniegs +19…+24°.

Nākamnedēļ gaidāms mākoņains laiks, tomēr brīžiem skaidrosies. Nākam pirmdien būtiski nokrišņi nav gaidāmi, bet otrdien ciklona ietekmē no dienvidiem Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu, tomēr gaisa temperatūra saglabāsies mēreni silta: +19…+24° robežās.

 Nedēļas vidū, saglabājoties ciklona ietekmei, pa laikam gaidāms lietains laiks, tomēr prognozes liecina, ka valstī ieplūdīs vēsāka gaisa masa, termometra stabiņš pakāpsies vien līdz +16…+21°. Nedēļas garumā pūtīs mērens dienvidu puses vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 14 m/s.

youtube icon
Abonēt youtube