Foto: Unplash.com

Nedēļas sākumā Latvijā laikapstākļus noteiks spēcīga ciklona darbība ar centru virs Skandināvijas, tā rezultātā Latvijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa. Ciklona ietekmē laiks būs vējains un lietains, tuvojoties brīvdienām, tā ietekme mazināsies un vējš pierims un nokrišņu daudzums samazināsies, vēsta sinoptiķi.

Pirmdiena iesāksies ar mēreni siltu laiku, dienas pirmajā pusē uzspīdēs saule, bet pēcpusdienā un vakarā valsts rietumu un centrālos rajonos jārēķinās ar pērkona lietusgāzēm, kas vietām būs stipras, iespējama arī krusa. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas naktī uz pirmdienu piekrastē vēl būs brāzmains. Gaiss dienā iesils līdz +21…+26°, tomēr nakts būs dzestra un lielākajā valsts daļā gaiss atdzisīs līdz +10…+15°, piekrastē vien siltāks, tur ap +16…+18°.

Nedēļas vidus sagaidāms mākoņains, daudzviet līs ilgstoši un vietām gaidāms pērkona negaiss un stipras lietusgāzes. Dominēs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, vēja ātrums brāzmās visā valsts teritorijā būs 15-19 m/s. Gaisa temperatūra naktīs būs +12…+18° robežās, bet dienās termometra stabiņš nepārsniegs +16…+20° atzīmi.

Tālākās prognozes liek secināt, ka nedēļas izskaņā laikapstākļi uzlabosies. Spēcīgais un brāzmainais vējš rimsies un sagaidāms lēns mainīga virziena vējš. Kopējais nokrišņu apjoms arī samazināsies un lietus sagaidāms vien lokāli. Dienas saglabāsies vēsas, maksimālā gaisa temperatūra dienās būs +17…+21°, bet  minimālā temperatūra naktīs +9…+16°.

youtube icon
Abonēt youtube