Foto: Unplash.com/Attēlam ir ilustratīva nozīme

No 20. līdz 22.augustam Ķekavas novadā notiks novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu, kuru ietvaros iedzīvotājus un viesus priecēs koncerti visām gaumēm – “Pērkons”, “Audiokvartāls”, “Keksi”, “Zeļļi, akustisko ģitāru duets, īpašs “The Sound Poets ” laivu koncerts uz Daugavas un gaisa balonu festivāls.

Ķekavas novada svētkiem veltītie pasākumi noritēs nedēļas nogalē dažādās norises vietās – šogad novada svētki tiks svinēti jau plašākā teritorijā un to ietvaros norisināsies arī Baldones pilsētas svētki. Tāpat svētku aktivitātes norisināsies Ķekavā, Baložos un Katlakalnā, kā arī visā novadā norisināsies Ķekavas gaisa balonu festivāls.

Svētkus 20.augustā atklās Jaunu ideju centra pagalmā, skatoties sarunu festivālu LAMPA visas dienas garumā. Savukārt vakarā apmeklētājus priecēs vairāki koncerti – plkst. 19.00 Mercendarbes muižas parkā, Baldonē, norisināsies akustisko ģitāru dueta koncerts, kurā uzstāsies Aivars Hermanis un Vjačeslavs Mitrohins, radot īpašu atmosfēru un muzikālo piedzīvojumu.

Savukārt jau plkst. 20.00 Katlakalnā, atpūtas vietā “Nēģīši” svētkus ieskandinās grupas “Audiokvartāls” koncerts. Pēc tam plkst. 22.00 Ķekavas parkā ar enerģisku koncertu apmeklētājus priecēs leģendārā grupa “Pērkons”- šo koncertu būs iespējams vērot tiešraidē Ķekavas novada Kultrūras Facebook lapā. Vakars noslēgsies ar gaisa balonu degļu šovu, par kura norises vietu, tāpat kā par pārējiem Gaisa balonu festivāla lidojumiem, izziņosim sešas līdz astoņas stundas pirms pasākuma Ķekavas novada Facebook lapā un novada mājas lapā www.kekavasnovads.lv.

Svētku diena sestdien, 21.augustā, tiks atklāta ar gaisa balonu rīta lidojumu jau agri no rīta, kad plkst. 06.30 debesīs būs vērojama gaisa balonu parāde. Šajā dienā Ķekavā, pie Jaunu ideju centra, turpināsies sarunu festivāla LAMPA kopā skatīšanās. Savukārt Baldonē norisināsies sporta spēles, kā arī zirgu un mājdzīvnieku parāde.

Mazajiem apmeklētājiem būs iespēja vērot Leļļu teātra izrādi “Šreks un ēzelītis” Baldones pilsētas skvērā, bet dabas mīļotāji varēs doties apskatīt Baldones Meža galerijas gleznas Ginta Smukā ģitārmūzikas pavadījumā. Savukārt vakarā, plkst. 19.00, svētku apmeklētājus Baldonē priecēs grupas “Keksi” koncerts, kamēr Baložos būs skatāma Baložu Tautas teātra izrāde “Mucenieks un Muceniece” un debesīs būs vērojams gaisa balonu lidojums.

Vēl šajā vakarā plkst. 20.30 Baložos notiks grupas “Zeļļi” koncerts, bet plkst. 21.00 “The Sound Poets” īpašais koncerts Daugavā, uz kuru biļetes ir iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs. Vakaru noslēgs Gaisa balonu spīdēšanas šovs.

Arī svētdienā, 22.augustā, rīts iesāksies ar gaisa balonu lidojumu, bet jau no plkst. 08.00 norisināsies Augusta tirgus Ķekavā, pie Doles Tautas nama, kur apmeklētājus gaidīs amatnieku un mājražotāju tirgus visas dienas garumā. Tikmēr Baldonē notiks 35 kilometrus garš velo brauciens “VeloBaldone”, kura maršrutā iekļauti pieci Baldones apkārtnē esoši ezeri – Liliju ezers, Lejas ezers, Kausu ezers, Zāļezers un Pakuļezers. Tāpat Baldonē būs iespēja apmeklēt koklētāju ansambļa ‘Dzītari” koncertu un noskatīties filmu “Blakus” Baldones Vanagkalna estrādē.

Pasākumi Ķekavas novada svētku ietvaros norisināsies klātienē, ievērojot visus spēkā esošos ierobežojumus.

youtube icon
Abonēt youtube